Har du testet å lage hjemmelaget pasta? Det er slett ikke vanskelig og smaker helt nydelig til både vilt og fisk.

Hjemmelaget pasta til vilt og fisk

Har du testet å lage hjemmelaget pasta? Det er slett ikke vanskelig og smaker helt nydelig til både vilt og fisk.

Publisert: 24. oktober 2022 kl. 10.35

Sist oppdatert: 14. mars 2023 kl. 10.11

Visste du at....

  • Pasta har sin egen merkedag? 25. oktober feires verdens pastadag
  • Pasta er kjent som en italiensk rett over hele verden. Men mange mener opprinnelsen til pasta faktisk stammer fra Kina
  • Den første industrielle pastafabrikken i Amerika ble bygget i Brooklyn i 1848 av en franskmann som spredte spaghetti-trådene sine på taket for å tørke i solskinnet.
  • Det finnes cirka 600 typer pasta. De tre mest populære pastaformene er spaghetti, makaroni og penne
  • Pasta kan serveres på flere måter. Den kan blandes med en saus eller krydder, kjøtt eller fisk, den kan røres inn i supper eller gryteretter og den kan også bakes. Fylt pasta som ravioli og tortelini er også populære retter
  • Den tradisjonelle italienske måten å tilberede pasta på er kjent som "al dente"
  • Hvis pastaen er tilberedt riktig, skal den feste seg til en vegg når den kastes
  • Den enkleste måten å lage pasta på er ved å bruke en pastamaskin, men du kan selvsagt kjevle den ut for hånd også
  • Oppskriften på pasta er ganske enkel, og krever kun noen få ingredienser. Grunnoppskriften består av semulegryn, hvetemel, egg og olivenolje
pasta.jpg

Grunnoppskrift pasta

Ingredienser
1 porsjon:

400 gr tipo 00 mel
200 gr semulegryn
1 ss olivenolje
6 egg
Salt (Til koking)

Slik gjør du:

  1. Sikt mel og semule sammen og lag en liten haug på kjøkkenbenken. Lag en fordypning midt i haugen, og ha i egg og olivenolje.
  2. Start med å vispe eggene forsiktig sammen med en gaffel før du sakte men sikkert begynner å blande litt og litt av melet inn. Pass på at eggemiksen ikke flyter over. 
  3. Når alt har blandet seg sammen begynner du å kna. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig og  elastisk.
  4. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  5. Kjevle deigen til en liten firkant og kjør den gjennom pastamaskinen på det høyeste trinnet. Fold deigen sammen ende mot ende, og kjør et par ganger til. Så gjentar du prosessen og kjører deigen gjennom på lavere og lavere trinn til du oppnår så tynn pasta som du ønsker før du eventuelt kutter til ønsket type pasta. 
  6. Kok opp en kasserolle med vann og 1 ts salt. Når vannet fosskoker tilsettes pastaen. den er ferdig på et par minutter.

 

pasta-7.jpg

Oppskrifter med pasta