MENY hamburgermeny Close-menu button

Ceviche med torsk

Ceviche med torsk og deilige grønnsaker er en lett og god rett som i tillegg er rask å lage. Salaten stammer fra Peru, og fisken marineres i sitronsyre som gir den et «kokt» utseende.

Publisert 17. juni 2021 kl. 07.41

Det er viktig å bruke fersk fisk for å unngå bakterier da denne fiske spises rå. Marinaden inneholder lime, sitron, appelsin eller annen sitrusfrukt, og det er syren fra sitrusfrukten som får fisken til å få et kokt utseende, men med en frisk og rå smak. Det er den syrlige marinaden som gjør at fiskekjøttet denaturerer. Det vil si at syren sørger for en fullstendig eller delvis ødeleggelse av proteinstrukturen – og dermed får fisken det "kokte" utseendet. 

Fisk som egner seg til ceviche  

Fisk som torsk, kveite, villaks og fjellørret kan brukes til ceviche. Torsk er en fisk som lett flaker seg og trenger derfor kun 20 minutter i marinaden. En fastere fisk som ørret kan ligge i 1 time. Det meste av grønnsaker passer til. Både mango, granateple, appelsin, chili, stangselleri, fennikel, og avokado. ​

Oppskrift 
Ceviche med torsk

Ingredienser 
4 personer: 

600 gram nyfisket torsk 
1.5 dl sitronsaft 
1.5 dl limesaft 
2 ss olivenolje   
0.5 ts salt 
0.5 ts pepper ​
200 gr cherrytomater 
2 stk vårløk 
0.5 stk søt paprika 
0.5 stk grønn paprika 

Slik gjør du: 

  1. Del opp torskefileten i biter på 1 x 1 centimeter, og ha fisken over i en bolle. Ha på sitronsaft, limesaft, salt og pepper, og rør det godt sammen. Dekk til bollen med plastfolie og la det marinere kaldt i cirka 20 minutter.
  2. Del cherrytomatene i to, vårløk og søt paprika i skiver og grønn paprika i små biter.
  3. Dander torskebiter, cherrytomater, vårløk, søt og grønn paprika på en tallerken, og server med en gang. ​