Dumplings med en vill vri er bare så godt. Servert med en deilig honey-soy dippsaus kan de servers som del av en middag eller som forrett. Dumplings smaker nydelig sammen med stekt ris.

Dumplings

Dumplings med en vill vri er bare så godt. Med en deilig honeysoy-dippsaus kan de servers som del av en middag eller som forrett. Dumplings smaker nydelig sammen med stekt ris.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Dumplings:

400 g

viltkjøttdeig

1 stilk

vårløk

1 ts

revet ingefær

1 fedd

hvitløk

2 ss

østerssaus

2 ss

sesamolje

2 ss

kecap manis (søt soyasaus)

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

olje

1 dl

vann

1 pk

gyozapapir

Honeysoy-dippsaus:

1 dl

kecap manis (søt soyasaus)

4 ss

honning

2 ts

sesamolje

1 ts

kvernet pepper

1 ts

sesamfrø

Tips:

Gyozapapir er selve deigen. Du kan selvsagt lage den selv også. Du får kjøpt gyozapapir hos alle asiatiske markeder/butikker. 

Slik gjør du:

Dumplings:

 

Finhakk vårløk, riv ingefæren og knus hvitløk. Ha det over i en bolle sammen med kjøttdeig, østerssaus, sesamolje, soyasaus, salt og pepper. Bland det godt sammen.

 

 

Fyll en og en dumpling. Ha en god teskje fyll på hvert gyozapapir. Bruk litt vann som lim langs kanten. Brett deigen lett sammen, og lag gjerne folder. Start fra venstre ved å folde fremsiden mot venstre og fortsett over buen.

Dumplings-2.jpg

 

Ha olje i en varm stekepanne. Legg i alle dumlingsene, og brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden.

Tilsett 1 dl vann, og legg på lokk. Kok dem videre på lav varme til alt vannet har fordampet, ta av lokket og la dem steke i ytterligere 2 minutter før du tar pannen av platen. 

Honeysoy-dippsaus:

Visp sammen alle ingrediensene.

Dekk til og avkjøl i 1 time. Tilsett sesamfrø, og rør de inn i sausen.

Server dumplingsene med honeysoy-dippsaus.

Flere oppskrifter med viltkjøtt finner du her