Finnbiff på primusen

Finnbiff på primusen er et festmåltid som er enkelt å lage ute i det fri. Det finnes utallige varianter av retten, men reinsdyrskav, sopp og rømme er klassiske ingredienser.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Finnbiff på primusen:

150 g

bacon

150 g

sopp

1 stk

løk

2 ss

smør

400 g

reinsdyrskav

5 stk

knuste einebær

1 ts

salt

1 ts

pepper

6 dl

rømme

Utstyr som anbefales:  

  • 1 stor matboks
  • 1 sleiv
  • Primus med kjele/stekepanne
  • Gass
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Del bacon, sopp og løk i middels store biter.

 

Varm opp en stekepanne og fres baconbitene på middels høy varme til det begynner å bli crispy.

Ha smør i gryta og tilsett sopp og løk når smøret har smeltet. Brun det raskt på middels høy varme.

Ha blandingen med bacon, sopp og løk over i en matboks.

Tips:

Reinsdyrkav skal stekes fra frossen tilstand, så det tar du bare med deg frossent på tur.

Om du ønsker potetmos kan det være greit å lage den før du drar, eventuelt kan du gjøre det lettvint ved å ta med en potetmos på pose som er enkel å tilberede på primusen.

 

Pakk alle ingrediensen i sekken og tilbered resten på tur.

Tilbehør:

Server gjerne finnbiff med potetmos og rørte tyttebær. 

Dette gjør du på turen:

Ha 1 ss smør i kjelen eller stekepannen på primusen, og fres reinsdyrskavet på høy varme. Det kan være lurt å steke det i flere omganger om du har en liten kjele eller stekepanne.

Ha i blandingen med bacon, sopp og løk, og krydre med knuste einebær, salt og pepper.

Tilsett rømme, litt og litt av gangen, til du har ønsket mengde saus. La det småputre i 5-10 minutter.

 

finnbiff-1.jpg

 

Server finnbiff med potetmos og tyttebær.​

finnbiff-6.jpg

 

Her finner du flere oppskrifter med reinsdyr