MENY hamburgermeny Close-menu button

Finnbiff på primusen

Finnbiff på primusen er et festmåltid som er enkelt å lage ute i det fri. Det finnes utallige varianter av retten, men reinsdyrskav, sopp og rømme er klassiske ingredienser.

Når du skal lage mat på primusen er det lurt å forberede så mye som mulig hjemme. Til finnbiff kan du for eksempel steke ferdig både sopp, bacon og løk, og ha det over i en plastboks. Reinsdyrkav skal stekes fra frossen tilstand, så det tar du bare med deg på tur.

Tilbehør til finnbiff

Finnbiff kan du fint servere uten tilbehør, men det smaker veldig godt med potetmos og tyttebær. På turen vår hadde vi rett og slett med ferdiglaget potetmos. Den holdt fint varmen i en boks. Reinsdyrskav smaker også helt herlig i en wrap med sopp og tyttebær eller i et pitabrød med rømme, sopp og ruccola.

Utstyr du trenger:

 • 1 mellomstor plastboks
 • 2 små plastbokser
 • 1 sleiv
 • Primus med kjele
 • Gass
 • Lighter
 • Tallerkener og bestikk​​

Oppskrift
Finnbiff på primusen

Ingredienser:
4 porsjoner

150 gr bacon
150 gr sopp
1 løk
1 ss smør
400 gram reinsdyrskav
5 knuste einebær
1 ts salt
1 ts pepper​
6 dl rømme
1 ss smør (til steking)
Tilbehør:
Potetmos
Tyttebær

Foreberedelser før du drar:

 1. Del bacon, sopp og løk i middels store biter.
 2. Varm opp en stekepanne og fres baconbitene på middels høy varme til det begynner å bli crispy. Ha i 1 ss smør og bitene med sopp og løk, og brun det raskt på middels høy varme.
 3. Ha blandingen med bacon, sopp og løk over i en plastboks.
 4. Om du ønsker potetmos kan det være greit å lage den før du drar, eventuelt kan du gjøre det lettvint ved å ta med en potetmos på pose som er enkel å tilberede på primusen.
 5. Ha smør til steking i en liten plastboks. Knus einebærene og ha dem over i en liten plastboks sammen med salt og pepper. Pakk alle ingrediensen i sekken og tilbered resten på tur.
   

På primusen:

 1. Ha 1 ss smør i kjelen eller stekepannen på primusen, og fres reinsdyrskavet på høy varme. Det kan være lurt å steke det i flere omganger om du har en liten kjele eller stekepanne.
 2. Ha i blandingen med bacon, sopp og løk, og krydre med knuste einebær., salt og pepper.
 3. Tilsett rømme, litt og litt av gangen, til du har ønsket mengde saus. La det småputre i 5-10 minutter.
 4. Server finnbiff med potetmos og tyttebær.​
   
  finnbiff på primusen.jpg