
Fiskesuppe
Det er ekstra godt å bruke dagens fangst og lage en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur. Du kan bruke alt fra torsk til gjedde og ørret i denne retten, og med grønnsaker og en kremet saus blir dette en nydelig suppe.
Publisert 21. juni 2021 kl. 08.43
I forbindelse med gjedde som matfisk er det verdt å merke seg at stor gjedde er full av miljøgifter (særlig kvikksølv), og bør ikke konsumeres. Gjedde under to kilo er ypperlig.
Oppskrift
Fiskesuppe
Ingredienser
4 personer:
600 gr fiskefilet
4 delikatesseløk
2 gulrøtter
1 purre
2 ss smør
2 dl hvitvin, tørr
6 dl fiskekraft
3 dl matfløte
1 ts salt
1 ts pepper
Friske urter som gressløk og persille
Slik gjør du:
- Rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter.
- Del delikatesseløk, gulrøtter og purre i skiver.
- Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter.
- Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper og finhakket gressløk og persille, og la det putre til det begynner å tykne.
- Ha i fisken og la den trekke i noen minutter før du serverer fiskesuppa.