Fiskesuppe

Det er ekstra godt å bruke dagens fangst og lage en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur. Du kan bruke alt fra torsk til gjedde og ørret i denne retten, og med grønnsaker og en kremet saus blir dette en nydelig suppe.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fiskesuppe:

600 g

torskefilet

4 stk

delikatesseløk

2 stk

gulrøtter

0.5 stk

purre

2 ss

smør

2 dl

hvitvin

6 dl

fiskekraft

3 dl

matfløte

1 ts

salt

1 ts

pepper

Slik gjør du:

Fiskesuppe:

 

Rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter. 

 

Del delikatesseløk, gulrøtter og purre i skiver. 

Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter. 

Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper og finhakket gressløk og persille, og la det putre til det begynner å tykne. 

 

Ha i fisken og la den trekke i noen minutter før du serverer fiskesuppa. 

Flere oppskrifter med torsk