MENY hamburgermeny Close-menu button

Fiskesuppe

Det er ekstra godt å bruke dagens fangst og lage en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur. Du kan bruke alt fra torsk til gjedde og ørret i denne retten, og med grønnsaker og en kremet saus blir dette en nydelig suppe.

I forbindelse med gjedde som matfisk er det verdt å merke seg at stor gjedde er full av miljøgifter (særlig kvikksølv), og bør ikke konsumeres. Gjedde under to kilo er ypperlig. 

Oppskrift 
Fiskesuppe 

Ingredienser 
4 personer: 

600 gr fiskefilet
4 delikatesseløk 
2 gulrøtter 
1 purre 
2 ss smør ​
2 dl hvitvin, tørr 
6 dl fiskekraft 
3 dl matfløte 
1 ts salt 
1 ts pepper 
Friske urter som gressløk og persille ​

Slik gjør du: ​

  1. Rens og fileter fisken før du deler den i mindre biter. 
  2. Del delikatesseløk, gulrøtter og purre i skiver. 
  3. Varm opp en gryte på middels høy varme med smør, og fres løk og gulrøtter i et par minutter. 
  4. Tilsett hvitvin, og la det koke litt inn før du tilsetter fiskekraft og matfløte. Ha i purreskivene, salt, pepper og finhakket gressløk og persille, og la det putre til det begynner å tykne. 
  5. Ha i fisken og la den trekke i noen minutter før du serverer fiskesuppa.