MENY hamburgermeny Close-menu button

Fisketaco

Fisketaco er en nydelig vri på den populære middagsretten som mange sverger til på fredager. Vi har laget to varianter med både torsk og ørret, i både tacoskjell og tortillalefse.

Publisert 17. juni 2021 kl. 22.23

Med friskt tilbehør som mango, avokado, rødløk, mais og koriander smaker fisketaco herlig med både guacamole og rømme til. I butikken kan du kjøpe ferdig tacokrydder til fisk, men du kan også enkelt lage ditt eget.  

Tacokrydder: 

2 ss spisskummen 
2 ss chilipulver 
1 ss paprikapulver 
1 ss hvitløkspulver 
0.5 ts pepper 
1 ts salt 

Bland sammen alle ingrediensene og ha det over på et glass med tett lokk. 

Oppskrift 
Fisketaco med panert torsk 

Ingredienser 
4 personer: 

600 g torskefilet  
1 stk egg 
100 gr hvetemel 
100 gr strøkavring 
3 ts tacokrydder 
2 ss olje 
0.5 stk rødløk 
2 stk avokado 
0.5 stk agurk 
3 dl rømme 
2 stk Lime 
8 stk små tortillalefser 

Slik gjør du: 

  1. Del torsken i strimler. 
  2. Visp sammen et egg i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen strøkavring og tacokrydder i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så egg og til slutt i strøkavringen.  
  3. Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av. 
  4. Del rødløk og agurk i skiver og avokado i terninger. Ha det over i en bolle og tilsett rømme og lime. Rør det godt sammen og smak til med salt og pepper. 
  5. Dander på hver tortillalefse med panert torsk på topp og avslutt med koriander.  
Fisketaco-2.jpg

Oppskrift 
Fisketaco med stekt ørret 

Ingredienser 
4 personer: 

8 stk tacoskjell 
600 gr ørret i skiver 
3 ts tacokrydder
2 ss smør 
1 stk mango  
200 gr mais  
0.5 stk rødløk 
1 stk chili 
50 gr ruccola 
250 gr guacamole 
3 dl rømme 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 180 gr. Og stek tacoskjellene etter anvisning på pakken. 
  2. Del ørreten i middels store biter og krydre med tacokrydder.  
  3. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres ørretbitene til de er gylne. 
  4. Del mangoen i terninger og rødløk og chili i skiver.  
  5. Ha ruccola og guacamole i bunn av hvert tacoskjell og fordel mango, mais og ørretbitene på topp. Avslutt med rømme og chili.​
Fisketaco-3.jpg