Er du på jakt etter en deilig middag - enten du er hjemme eller ute på tur? Da må du prøve vår nye friluftsgryte. Samtidig feirer vi Friluftslivets år med denne deilige viltgryta.

Friluftsgryte

Er du på jakt etter en deilig middag - enten du er hjemme eller ute på tur? Da må du prøve vår nye friluftsgryte. Samtidig feirer vi Friluftslivets år med denne deilige viltgryta.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Friluftsgryte:

800 g

kjøttdeig elller viltkjøtt fra lår/bog/rundbiff

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

200 g

sopp

1 ss

smør

1 stk

løk

3 stk

gulrøtter

4 stk

store poteter

1 stk

purre

3 ss

søt soyasaus (kecap manis)

1 l

kjøttkraft

3 dl

tyttebær

4 stilker

frisk timian

Perfekt gryte å varme på bålet

Lag ferdig gryta hjemme, og varm den opp på bålet. Det blir garantert en suksess.

 

Slik gjør du:

Friluftsgryte:

Skjær kjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun kjøttetet.

Del løken i to, og del hver halvdel i skiver. Del soppen i skiver. Fres løken og soppen sammen med kjøttet. 

Skrell gulrøttene og potetene. Del gulrøttene i skiver og potetene i terninger. Del purren i skiver. 

Ha kjøttblandingen over i en gryte, og rør inn soyasausen. Tilsett  kraft, alle grønnsakene, tyttebær og krydder.

Kok opp og skru deretter ned varmen. La alt koke under lokk på svak varme i cirka 1,5 time eller til kjøttet er mørt.

Smak til med salt, pepper og timian.

Lag en jevning med kaldt vann og maisenna, og rør det inn i gryten under omrøring. La gryten småkoke i cirka 10 minutter.

 

Tips

Bruk gjerne Maizenajevner brun. Den kan has i mot slutten og gir ikke melsmak. Trenger derfor kort koketid. 

Hele Norge spiser ute

 

Friluftsgryta  er hovedretten i 3-retteren til "Hele Norge spiser ute", og er både enkel å lage og servere til mange.

19. oktober arrangeres "Hele Norge spiser ute" i forbindelse med Friluftslivets år. NJFFs lokalforeninger kan søke om et tilskudd for å samle sine medlemmer og arrangere en herlig dag ute med en 3-retters på menyen. 

Hele Norge spsier ute

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon