
Fylt paprika
Fylt paprika med masse deilig viltkjøtt, ris, knuste tomater og ost smaker enten du har det til lunsj eller middag. Du kan til og med ta de ned på tur og varme dem på enten bålet eller primusen.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fylt paprika:
0.5 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 ss
smør
400 g
viltkjøttdeig
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 dl
ris
1 boks
knuste tomater
1 ss
tomatpuré
2 kvister
frisk timian
150 g
revet mozarella
4 stk
store paprika
Slik gjør du:
Fylt paprika:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeigen og krydre med salt og pepper. Stek til kjøttdeigen er gyllen.
Kok risen etter anvisning på pakken. Sil av vannet og tilsett risen i kjøttdeigen. Ha i de knuste tomatene, tomatpureen og timian, og rør det hele godt sammen. La det putre på svak varme i cirka 5 minutter.
Del paprikaene i to, rens og fjern frø. Fyll hver paprika med kjøttfyllet og topp med revet mozzarella.
Ha bakepapir på en stekeplate og sett paprikaene på topp. Stekes på midterste rille i stekeovnen i 15-20 minutter, til osten er gyllen.