Gravet reinsdyr med bjørkesirup

Gravet reinsdyr tar litt tid å lage, men det er veldig enkelt. Server det med ruccula, brie og deilig bjørkesirup på speltkjeks som forrett, snacks eller del av et tapasbord.

Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21

Sist oppdatert: 07. juli 2021 kl. 09.13

​​Alt du trenger er litt salt, sukker, timian, noen dråper akevitt og nydelig reinsdyrfilet. Ikke minst nylaget bjørkesirup.

Å grave kjøtt er en gammel norsk metode for å konservere kjøtt, og mens man i dag ser på det som en delikatesse, var det før i tiden en nødvendighet. Graving hindrer nemlig maten å forråtne og gir den samtidig en karakteristisk smak. Annet tilbehør som tyttebær, sennepssaus og rømme er også godt til gravet reinsdyr.

Oppskrift
Gravet reinsdyr med bjørkesirup

Ingredienser
4 personer:

250 gr reinsdyrfilet
25 gr salt
25 gr sukker
Noen dråper akevitt
3-4 kvister frisk timian
Tilbehør:
Speltkjeks
Bjørkesirup​
Brie
Ruccula

Slik gjør du:

  1. Fjern eventuelle hinner på reinsdyrfileten.​
  2. Bland sammen salt og sukker i en bolle, og hell halvparten av blandingen i en form med høye kanter. Legg reinsdyrfiletene i formen og hell resten av blandingen over filetene. Gni det godt inn. Legg på noen kvister timian på topp, hell noen dråper akevitt på hver av filetene og dekk med plastfolie.
  3. Legg en liten fjøl eller lignende over kjøttet og en pakke salt eller hvetemel på topp av det slik at filetene ligger i press.
  4. Sett formen i kjøleskap og la den stå i tre-fire døgn. Snu reinsdyrfiletene 1 gang i døgnet.
  5. Del det gravede reinsdyrkjøttet i tynne skiver. Ha på litt ruccula på speltkjeksen, en liten skive brie, en skive gravet reinsdyr og avslutt med deilig bjørkesirup.