MENY hamburgermeny Close-menu button
Grissini smaker nydelig som tilbehør til sommerens grillmat, enten du har vilt eller fisk på menyen. Disse deilige brødpinnene med italiensk opprinnelse kan smaksettes med alt fra ost til urter og annet krydder.

Grissini

Grissini smaker nydelig som tilbehør til sommerens grillmat, enten du har vilt eller fisk på menyen. Disse deilige brødpinnene med italiensk opprinnelse kan smaksettes med alt fra ost til urter og annet krydder.

Publisert 23. mai 2022 kl. 09.58

Oppskrift
Grissini

Ingredienser
4 personer:

350 gr hvetemel 
6 gr tørrgjær
8 gr sukker
1 ss honning
2 dl vann vann
0,5 dl olivenolje
1 ts salt
Topping:
10 gram revet parmesan
2 ts havsalt
Friske urter som timian, rosmarin eller oregano
(Ev. annet krydder, oster eller soltørkede tomater)

Slik gjør du:

  1. Bland sammen hvetemel og tørrgjær i en bakebolle.
  2. Tilsett sukker, honning og vann, og elt deigen sammen. Du kan enten elte for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  3. Når deigen er kompakt tilsetter du oljen litt og litt om gangen mens du fortsetter å elte deigen. Ha i salt og elt i cirka 10 minutter.
  4. Ha plast over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i cirka 1 time.
  5. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk. Del deigen i tynne lengder på ca. 1 cm.
  6. Rull hver lengde rundt 2-3 ganger og plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
  7. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 15 minutter.
  8. Varm opp ovnen til 180 grader.
  9. Pensle hver grissinilengde med vann og dryss over revet parmesan, salt og friske urter.
  10. Stek grissiniene på midterste rille i cirka 15 minutter til de er gylne og sprø.