Grissini smaker nydelig som tilbehør til sommerens grillmat, enten du har vilt eller fisk på menyen. Disse deilige brødpinnene med italiensk opprinnelse kan smaksettes med alt fra ost til urter og annet krydder.

Grissini

Grissini smaker nydelig som tilbehør til sommerens grillmat, enten du har vilt eller fisk på menyen. Disse deilige brødpinnene med italiensk opprinnelse kan smaksettes med alt fra ost til urter og annet krydder.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Grissini:

1 ts

tørrgjær

1 ss

honning

2 dl

vann

1 dl

olivenolje

350 g

hvetemel

1 ts

salt

Topping:

100 g

revet parmesan

1 ss

havsalt

Tips:

Om du ønsker mer smak kan du ha på friske urter som timian, rosmarin og oregano.

Slik gjør du:

Grissini:

Bland sammen tørrgjær, honning og vann, og la det stå i ti minutter på benken.

Tilsette hvetemel, og elt deigen godt sammen. Du kan enten elte for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

Ha i salt og elt i cirka 10 minutter, til deigen slipper bollen.

Ha plast over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i cirka 1 time.

Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk. Del deigen i tynne lengder på ca. 1 cm.

Rull hver lengde rundt 2-3 ganger og plasser dem på en stekeplate med bakepapir.

Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 15 minutter. Varm opp ovnen til 180 grader.

Pensle hver grissinilengde med vann og dryss over revet parmesan og havsalt. Eventuelt friske urter.

 

Stek grissiniene på midterste rille i cirka 15 minutter til de er gylne og sprø.

Grissini-2.jpg
SERVER: Server med deilig italiensk mat, ente det er pasta eller småretter som parmaskinke og fersk mozzarella.

 

Flere oppskrifter på tilbehør