Når NJFF fyller 150 år må det selvsagt feires med en jubileumskake som oser av jakt og fiske. Med saftig sjokoladekake, en herlig nøttebunn, vaniljekrem og rørte bringebær er dette en smaksbombe som kan nytes for å feire.

Jubileumskake

Når NJFF fyller 150 år må det selvsagt feires med en jubileumskake som oser av jakt og fiske. Med saftig sjokoladekake, en herlig nøttebunn, vaniljekrem og rørte bringebær er dette en smaksbombe som kan nytes for å feire.

UtfordrendeOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Nøttebunn:

150 g

mandler

150 g

melis

4 stk

eggehviter

Sjokoladekake:

3 stk

egg

3 dl

sukker

180 g

smør

3 dl

melk

4 dl

siktet hvetemel

4 ss

kakaopulver

2 ts

bakepulver

2 ts

vaniljesukker

Smørkrem:

200 g

romtemperert smør

600 g

melis

125 g

smøresot naturell

2 ts

vaniljesukker

Tilbehør:

Vaniljekrem 
Rørte bringebær 
Knuste mandler og sjokolade til pynt ​​
Elg, reinsdyrgevir, fiskemann 
Tallys 

Slik gjør du:

NøtetbunnVarm opp stekeovnen til 160 grader. Mal mandlene og rør inn melisen. Ha eggehvitene i en bakebolle og stivpisk eggehvitene. Vend forsiktig inn mandlene med en slikkepott. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm og pensle sidene godt med smør. Hell i kakerøren i formen. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter og la den avkjøle på en rist. :

Varm opp stekeovnen til 160 grader. 

Mal mandlene og rør inn melisen. 

Ha eggehvitene i en bakebolle og stivpisk eggehvitene. 

Vend forsiktig inn mandlene med en slikkepott. 

Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm og pensle sidene godt med smør. Hell i kakerøren i formen. 

 

Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter og la den avkjøle på en rist.

Sjokoladekake:

Varm opp stekeovnene til 180 grader. 

Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til eggedosis. 

Smelt smøret og bland det sammen med melken 

Sikt inn det tørre i eggedosisen og rør forsiktig inn smørblandingen. 

Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm og pensle sidene godt med smør. Hell kakerøren over i formen. 

 

Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 40 minutter og la den avkjøle på en rist før du deler den. 

Smørkrem:

 

Ha smør og melis i en bakebolle og piske den til den er hvit og luftig. 

 

 

Pisk inn smøreost og vaniljesukker til du har en kremet og fyldig glasur. Om den er for tykk kan du spe på litt vann eller melk. ​

Sammensetting av kaken:

Ha mandelbunnen over på et kakefat og bre et lag med vaniljekrem på topp. Avslutt med noen klatter rørte bringebær. 

Ha den underste delen av sjokoladekaken over mandelbunnen. Bre et lag med vaniljekrem på topp og avslutt med noen klatter rørte bringebær. Skrap langsmed kaken for å få en "halvnaken" effekt på kanten av kaken slik at kakebunnene er synlige gjennom kremen.  

 

Ha knuste mandler, knust sjokolade på topp med noe kunstig mose mellom. Dander resten av pynten og avslutt med tallys. ​

Flere oppskrifter med bær finner du her