MENY hamburgermeny Close-menu button

Kjøttpai

Kjøttpai er perfekt til søndagsmiddagen. Med deilig kjøttdeig av vilt, potetmoslokk og paibunn faller denne retten i smak hos både store og små.

Kjøttpai kan lages på flere måter, både med potetmos og paibunn på topp. Du kan også bruke kjøtt av for eksempel høyrygg. Kjøttpai er en klassiker i land som England og Australia, og foruten kjøtt, paibunn og potetmos, så er worcestersaus en viktig ingrediens.

Oppskrift
Kjøttpai

Ingredienser
4 personer:

1 ss smør (til paiformen)
1 ferdig paideig
Potetmos:
1 kg poteter
2 ss smør
2 dl melk
Salt/pepper
Kjøttfyll:
1 stk løk
1 stk gulrot
1 fedd hvitløk
2 ss smør
800 gr kjøttdeig av vilt
1 ts salt
1 ts pepper
5 dl oksekraft
3 ss worcestersaus 
1 ss tomatpuré
Maizena
Fersk timian

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Smør en paiform med litt smør, og ha paideigen over. Prikk den med en gaffel og legg bakepapiret på topp. Ha ris eller erter på topp av bakepapiret. Forstek paideigen i ca. 20 minutter. Ta av bakepapiret med risen/ertene etter 10 min. Følg med på paideigen så den ikke overstekes. Skal kun bli gyllen.
  3. Mens paideigen steker kan du lage potetmosen og kjøttfyllet.

Potetmos:

  1. Skrell potet, og del dem i grove terninger. Kok potetterninger møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper.

Kjøttfyll:

  1. Finhakk løk, gulrot og hvitløk.
  2. Varm opp en stekepanne med smør på middels varme. Fres grønnsakene til løken er blank.
  3. Ha i kjøttdeigen, ha på salt og pepper og stek til kjøttet er gjennomstekt.
  4. Tilsett kjøttkraft, worcestersaus og tomatpuré, og la det koke til kraften har kokt seg godt inn. Ha gjerne i litt maizena om du ønsker en tykkere saus.
  5. Smak til med salt, pepper og litt frisk timian.

Ha kjøttfyllet over i paiformen og enten bre potetmosen på topp eller bruk en sprøytepose. Stekes på midterste rille i stekeovnen til potetmosen bli gyllen.