Koppkake med bær er veldig lett å slenge sammen og er klar på halvannet minutt i mikrobølgeovnen. Barna vil elske å både lage og spise den.

Koppkake

Koppkake med bær er veldig lett å slenge sammen og er klar på halvannet minutt i mikrobølgeovnen. Barna vil elske å både lage og spise den.

Enkel20 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Koppekake:

4 ss

hvetemel

1 ss

brunt sukker

1 ts

vaniljesukker

0.5 ts

bakepulver

1 dryss

kanel

1 ss

smør

2 dl

melk

5 stk

bringebær/blåbær

Slik gjør du:

Koppkake:

 

Ha hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og kanel rett i koppen.

 

Smuldre smøret sammen med det tørre og tilsett melken.

Rør om til du har en røre som en tykk muffinsrøre. Koppen skal være trekvart full.

 

Tips:

Oppskriften kan justeres opp eller ned om det er en stor eller liten kopp. I denne oppskriften er det brukt en middels stor kaffekopp.

Ha blåbær eller andre bær i røra, og dytt dem litt ned.

Plasser koppen i mikrobølgeovnen på full effekt i cirka 1:30 minutter.

 

Tips:

Tiden kommer litt an på watt-styrken på mikrobølgeovnen og på størrelsen på koppen. Du må følge med. Når kaken begynner å komme over kanten nærmer den seg ferdig.

Serveres varm, gjerne med et dryss melis på. Både is, vaniljekrem og pisket krem passer også godt til.

Flere oppskrifter med blåbær