MENY hamburgermeny Close-menu button

Kremet pasta med ørret

Ørret og pasta er noe mange liker – både barn og voksne. En kremet pasta med ørret, løk og erter kan du enkelt ta med deg på tur og tilberede på primusen.

Kremet pasta med ørret kan varieres med for eksempel sopp, vårløk, paprika eller annet tilbehør i sausen om man foretrekker det. 

Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, da er den unnagjort i en fei når du er ute på tur. Du kan fint variere med friske urter som basilikum og rosmarin, og om du ønsker kan du ha litt sitronsaft i sausen.  

Utstyr som anbefales: 

  • 2 store plastbokser 
  • 2 små plastbokser 
  • Primus med kjele 
  • Gass 
  • Sleiv 

Oppskrift
Kremet pasta med ørret

Ingredienser: 
4 porsjoner 

700 gr ørretfilet 
400 gr tagliatelle 
250 gr erter 
2 stk vårløk 
1 ts salt 
1 ts pepper 
2 ts timian 
1 fedd hvitløk 
1 ss smør 
2 ss revet parmesan 
3 dl matfløte ​

Forberedelser hjemme: 

  1. Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og del den i mellomstore stykker. 
  2. Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm.  Ha dem over i en mellomstor plastboks. 
  3. Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene slik at de får en koketid på ca. 2 minutter. 
  4. Del vårløken i skiver og det over i en stor boks sammen med blandingen av tagliatelle og erter. 
  5. Bland sammen salt, pepper og timian i en liten boks. 
  6. Press et fedd hvitløk i en liten boks og tilsett smør og revet parmesan. 

 På primusen: ​

  1. Fyr opp primusen på medium varme og ha smørblandingen i kjelen. 
  2. Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter. 
  3. Tilsett matfløte og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv. La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres. ​