Kremet pasta med ørret

Ørret og pasta er noe mange liker – både barn og voksne. En kremet pasta med ørret, løk og erter kan du enkelt ta med deg på tur og tilberede på primusen.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kremet pasta med ørret:

800 gr

ørret

400 gr

tørr pasta tagliatelle

250 gr

erter

2 stilker

vårløk

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ts

timian

1 fedd

hvitløk

1 ss

smør

2 ss

revet parmesan

3 dl

matfløte

Utstyr som anbefales: 

  • 2 store matbokser 
  • 2 små matbokser 
  • Primus med kjele 
  • Gass 
  • Sleiv 
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og del den i mellomstore stykker. 

Tips:

Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.

Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm.  Ha dem over i en mellomstor matboks. 

Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene slik at de får en koketid på ca. 2 minutter. 

Del vårløken i skiver og det over i en stor matboks sammen med blandingen av tagliatelle og erter. 

Bland sammen salt, pepper og timian i en liten matboks. 

 

Bland sammen finhakket hvitløk, smør og revet parmesan, og ha det over i en liten matboks.

Dette gjør du på tur:

Fyr opp primusen på middels varme og ha smørblandingen i kjelen. 

Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter. 

 

Tilsett matfløte og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv. La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres. ​

Flere oppskrifter med ørret