
Kremet ramsløkpesto
Ramsløk er populær til matlaging, og kremet ramsløkpesto kan anbefales som tilbehør til viltmaten. Du kan også bruke ramsløk i både salater, supper og dressinger.
Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21
Sist oppdatert: 13. april 2023 kl. 08.47
Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig. Prøv ramsløkpesto til elgkarbonader, elgkebab og viltsmørbrød.
Oppskrift
Ramsløkpesto
Ingredienser
4 personer:
150 gr ramsløk
50 gr ristede pinjekjerner
75 gr parmesan
100 gr majones
0.5 dl olivenolje
1 ts sitronsaft
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Slik gjør du:
- Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet.
- Tilsett majones og olivenolje - litt og litt av gangen - og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og kremet konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.