MENY hamburgermeny Close-menu button

Kremet ramsløkpesto

Ramsløk er populær til matlaging, og kremet ramsløkpesto kan anbefales som tilbehør til viltmaten. Du kan også bruke ramsløk i både salater, supper og dressinger.

Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig. Prøv ramsløkpesto til elgkarbonaderelgkebab og viltsmørbrød.

Oppskrift 
Ramsløkpesto 

Ingredienser 
4 personer: 

150 gr ramsløk 
50 gr ristede pinjekjerner 
75 gr parmesan 
100 gr majones 
0.5 dl olivenolje 
1 ts sitronsaft 
0.5 ts salt 
0.5 ts pepper 

Slik gjør du:

  1. Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet. 
  2. Tilsett majones og olivenolje - litt og litt av gangen - og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og kremet konsistens.  Smak til med sitronsaft, salt og pepper.​ ​​

 

Kremet ramsløkpesto passer godt til disse oppskriftene: