Av det som ble igjen etter jul, oppstår noe nytt. Rester av vilt og rotgrønnsaker blir til en fyldig, kremet rotsuppe med vilt – enkel, bærekraftig og full av smak

Kremet rotsuppe med vilt

Av det som ble igjen etter jul, oppstår noe nytt. Rester av vilt og rotgrønnsaker blir til en fyldig, kremet rotsuppe med vilt – enkel, bærekraftig og full av smak.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kremet rotsuppe med vilt:

3 stk

gulrot

1 stk

kålrot

0.5 stk

søtpotet

4 stk

poteter

3 dl

fløte

2 ss

smør

5 dl

grønnsakskraft

1 ts

salt

400 g

viltkjøtt

Tips:

Om du har rester fra for eksempel kålrabistappe eller rotgrønnsaker fra nyttårsmiddagen, så kan de helt fint brukes i denne suppen. Du kan bruke både ukokte og kokte grønnsaker. Om du bruker ferdigkokte grønnsaker, så kan du vente med å ha dem i kjelen til de andre grønnsakene har blitt møre. Om du kun bruker ferdigkokte går alt i kjelen samtidig. Det samme om alle er ukokte.

Slik gjør du:

Kremet rotsuppe med vilt:

Skrell grønnsakene og del de i små biter.

Kok opp en kjele med vann og kok grønnsakene møre. 

Sil av vannet og ha grønnsakene over i kjelen igjen. Bruk en stavmikser og mos grønnsakene til det er helt klumpfritt. Tilsett smør og rør det godt inn. 

Rør inn fløte og kraft, og la det småputre. Om suppen er for tykk så kan du jevne med litt mer kraft. Smak til med salt og pepper. 

Fres kjøttet du har tilgjengelig. Det kan være rester fra stek, biff eller pølser. 

Server suppen med biter av viltkjøtt på topp. Det smaker også nydelig med litt godt brød til.

Bruk de rotgrønnsakene du har

 

Her finner du flere opppskrifter på restemat

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon