Pytt-i-panne av restemat er perfekt til lunsj. Det beste er at du får brukt opp restene, for eksempel fra stek eller biff med poteter.

Restemat

Hva har du i kjøleskapet? Bruk opp restene og lag spennende retter. Restene fra gårsdagens middag kan forvandles til alt fra salater til gryter, pytt-i-panne, omelett og nachos.

Publisert: 28. februar 2024 kl. 14.23

Sist oppdatert: 02. april 2024 kl. 09.18

Bruk fantasien, og legg til litt ekstra om det er noe som mangler. Det viktigste er at restene blir brukt opp fremfor å gå i søpla. 

Typisk mat man alltid lager for mye av:

Salat: Her kan du bruke rester fra både fisk, stek, fileter og biff. Tils alaten bruker du det du har tilgjengelig i grønnsaksskuffen. Pastarester er også perfekt til en salat. 
Ris: Lag risvaffel (sushivaffel). Her trengs det et par ting som sesamolje og topping, men toppingen kan være alt fra fisk til kjøtt, så det er sikkert noe i kjøleskapet som passer. Har du rester av både kjøtt og ris kan du lage fylt paprika. Topp med revet ost og gratiner i ovnen. 
Pasta: Har du pasta med kjøttsaus til overs så kan du lage en grateng. Har du pasta uten saus kan du fint bruke det i for eksempel en omelett. 
Stek og poteter: Perfekt til gryter og pytt-i-panne. 
Tacorester: Ingen over, ingen ved siden av. Det er duket for nachos. Bruk det som er igjen - både tacoskjell, kjøtt, løk, grønnsaker og revet ost. Alt i en form. Server med salsa og rømme. 

Salat av rester

I en gryte går alt

Rester av steken eller biffmiddagen der grønnsaker og en slags brun saus har vært involvert er uten tvil godt å våkne opp til dagen-derpå. Disse restene går rett i en gryte. 

Er det litt lite saus igjen så er det bare å spe på med for eksempel litt ekstra kraft eller fond. Du kan også tilsette litt fløte om du har. 

Mangler du grønnsaker, så har du sikkert litt kjøleskapet som passer til. Det meste går i en gryte. Løk, gulrøtter, erter, tyttebær, brokkoli, blomkål, beter og poteter.

Mangler du smak så kan du tilsette urter, salt, pepper, søt soyasaus, brunost, solbærsaft eller worschestersaus. prøv deg frem. 

Spis opp restene

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon