MENY hamburgermeny Close-menu button
Lapskaus på primusen

Lapskaus

Lapskaus er ypperlig som en deilig søndagsmiddag og som turmat. Denne varianten er både rask og enkel, den metter og smaker godt.

Dette er en rask variant av den tradisjonsrike middagen. Trikset for en rask lapskaus er å bruke mørt kjøtt, frossen lapskausblanding og potetmospulver som jevning. Du kan selvsagt bytte ut frossen lapskausblanding med ferske grønnsaker, bruke jevning og gi den lang koketid om tiden strekker til.

Lapskaus på tur

Om du har med lapskaus på tur er det bare å ha lapskausen over i en stor matboks, og varme opp på svak varme på primusen eller på indirekte varme på bålet. Rør ofte slik at den ikke svir seg.  

Oppskrift
Lapskaus 

Ingredienser
4 personer:
800 gr mørbrad eller flatbiff av rådyr/elg/hjort
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss mør
1 løk
1 l viltkraft 
2 poser frossen lapskausblanding
1 liten purre
2 kvister frisk timian
1 pose potetmospulver

Slik gjør du:

  1. Del kjøttet og løken i middels store biter. Ha salt og pepper på kjøttet.
  2. Varm opp en stekepanne med smør og brun kjøttet. Ikke ha for mye i stekepannen, men stek heller i flere omganger. Ha løken i den siste runden. Ha det over i en gryte.
  3. Del purren i skiver.
  4. Ha viltkraft i gryten, og la det koke opp. Senk varmen til middels, og la det putre til kjøttet er mørt. 

    Om du ikke har viltkraft kan du bruke viltfond eller oksefond og tilsette 1 liter vann.
     
  5. Tilsett lapskausblandingen, purre og timian. La det småkoke i minst 5 minutter. 
  6. Ha i litt og litt potetmospulver til du oppnår ønsker tykkelse på lapskausen. 
  7. Server gjerne med litt flatbrød eller annet godt brød ved siden av.
     
lapskaus-2.jpg
Lapskaus på primusen