MENY hamburgermeny Close-menu button
Minipavlova er en perfekt dessert for 17. mai. Med en søt krem, bær og spiselige blomster i flaggets farger, ser de like nydelige ut som de smaker.

Minipavlova

Minipavlova er en perfekt dessert for 17. mai. Med en søt krem, bær og spiselige blomster i flaggets farger, ser de like nydelige ut som de smaker.

Publisert 12. mai 2022 kl. 11.38

Oppskrift
Minipavlova

Ingredienser 
Cirka 10 stk

6 eggehviter 
330 gr sukker 
1 ts eplecidereddik 
1 ts maizena 
Krem: 
3 dl kremfløte 
1 ss sukker 
Pynt:
Jordbær, bringebær, blåbær og spiselige blomster som stemor, begonia og alyssum

Slik gjør du:

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 160 °C. 
  2. Ha bakepapir på en stekeplate og tegn opp en sirkel på ca. 27 cm midt på bakepapiret. Tegn så en sirkel i sirkelen som måler ca. 20 cm.  
  3. Ha eggehvitene i bakebollen og pisk sakte til du har et mykt skum. Skru opp hastigheten og pisk videre til du har stive topper. Tilsett så litt og litt sukker og eplecidereddiken. Når alt sukkeret er blandet inn, piskes marengsen til den er stiv. Ha i maizena når den er ferdig og pisk til den er blandet inn. Marengsen er ferdig når den er stiv og blank, og du kan holde bakebollen opp ned uten at marengsen faller ut.  
  4. Ha bakepapir på et stekeplate. Ha marengsen i en sprøytepose med 1M tipp. Sprøyt små sirkler på stekeplaten. 
  5. Senk temperaturen på stekeovnen til 100 °C, og sett stekeplaten på midterste rille. Stekes i 90 minutter. Når pavlovaene er ferdige skrur du av stekeovnen og setter døren på gløtt med en sleiv slik at pavlovaene kan tørke og få den sprø overflaten som er så god.  

Krem: 

  1. Ha kald kremfløte i bakebollen og pisk på høy hastighet mens du tilsetter sukkeret en spiseskje av gangen. Pisk til du har en fast og silkemyk krem. Følg med så ikke kremen blir overpisket og sprekker. 
  2. Sprøyt krem på hver minipavlova og pynt med bær og spiselige blomster.