MENY hamburgermeny Close-menu button
Muffins er enkle å pakke med seg på tur og noe alle liker. Vi har laget dem med en nydelig blåbærglasur, men du kan også bruke andre bær om du ønsker det.

Muffins med blåbærglasur

Muffins er enkle å pakke med seg på tur og noe alle liker. Vi har laget dem med en nydelig blåbærglasur, men du kan også bruke andre bær om du ønsker det.

Oppskrift
Muffins med blåbærglasur

Ingredienser
4 personer:

3 stk egg
180 gr sukker
50 gr smør
1 dl melk
250 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
200 g fryste blåbær
Glasur:
500 gr melis
3 eggehviter
4 ss tinte blåbær

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. 
  3. Smelt smøret og bland det sammen med melken. Ha det over i eggedosisen.
  4. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og ha det over i bollen med de våte ingrediensene. Rør forsiktig til du har en fin og jevn muffinsrøre.
  5. Sett 12 muffinsformer på et stekebrett eller i en muffinsform. Fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle.
  6. Stek muffinsene på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter.

Blåbærglasur:

  1. Ha melis, eggehviter og tinte blåbær i en kjøkkenmaskin, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem.
  2. Smør glasuren på avkjølte muffins, legg dem i en matboks, pakk sekken og nyt turen.