MENY hamburgermeny Close-menu button

Ovnsbakt kveite

Kveite er en helt nydelig matfisk som kan servers til både fest og hverdags. Med en fargeeksplosjon av grønnsaker og en hvit saus, har du et herlig måltid.

Publisert 04. august 2021 kl. 12.03

Kveite smaker nydelig bakt i en fløtesaus, servert med smørsaus eller hollandaissaus. Du kan ha tilbehør som poteter, asparges, ertepure og jordskokkpure. Kveite kan du servere med det meste.

Oppskrift
Ovnsbakt kveite med hvit saus

Ingredienser
4 personer:

2 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
1 kg kveite, kotelett
2 ss matolje
2 stk gulrøtter
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
1 stk brokkoli
1 stk squash
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fisken i 3 minutter på hver side, til den blir gylden.
  3. Del opp gulrøtter og rødløk i skiver. Ha litt olje i en ildfast form og ha grønnsakene i formen. Stek på midterste rille i ovnen i cirka 15 minutter.
  4. Del paprika i middels store biter, brokkoli i buketter og quash i skiver. Ha dem over i den ildfaste formen sammen med kveiteskivene. Stek videre i cirka 10 minutter, til kjøttet slipper beina på kveita.

Hvit saus:

  1. Varm opp en kjele på middels varme og ha i smøret. Når smøret er smeltet tilsettes hvetemel. Rør det godt inn til du har en tykk masse.
  2. Senk varmen til lavt, og tilsett melken mens du rører det godt sammen med en visp. Kok opp sausen mens du rører, og la sausen småkoke på lav varme i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Server ovnsbakt kveite med hvit saus og ovnsbakte grønnsaker.