MENY hamburgermeny Close-menu button

Panert flyndre med skagenrøre

Panert flyndre med skagenrøre er en ypperlig lunsj å servere til gjester. Sprøstekt flyndre i kombinasjon med reker, krepsehaler og kaviar smaker helt nydelig.

Du kan også servere panert flyndre med kokte poteter, asparges, råkostsalat og andre grønnsaker. Men en hjemmelaget skagenrøre er perfekt tilbehør til panert flyndre.

Oppskrift
Panert flyndre med skagenrøre

Ingredienser
4 personer:

Skagenrøre:
200 gram pillede reker
200 gram rensede krepsehaler
0.5 stk rødløk
4 kvaster dill
1.5 dl crème fraîche
1.5 dl majones
0.5 stk sitron
Salt/pepper
2 ss kaviar/løyrom
Panert flyndre:
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl hvetemel
2 dl brødrasp
Tilbehør:
Brød/loff
Salat

Slik gjør du:

  1. Pill rekene og rens krepsehalene. Finhakk rødløk og dill.
  2. Ha crème fraîche og majones i en bolle og rør sammen. Tilsett saften fra sitronen, rødløk og dill. Smak til med salt og pepper. Ha i reker og krepsehaler og rør det hele sammen.

Panert flyndre:

  1. Visp sammen egg, salt og ­pepper. Ha hvetemel på en tallerken og brødrasp på en annen. Vend flyndrefiletene i hvetemel, dypp dem i eggeblandingen og vend dem til slutt i brødrasp.
  2. Varm opp en stekepanne med olje, og stek flyndrefiletene til de er gylne og sprø.
  3. Server på ferskt brød/loff med litt salat og skagenrøre.