MENY hamburgermeny Close-menu button
Panna cotta er en superenkel dessert som smaker nydelig sammen med søte bær som jordbær, blåbær og bringebær. En perfekt dessert for nasjonaldagen.

Panna cotta med bær

Panna cotta er en superenkel dessert som smaker nydelig sammen med søte bær som jordbær, blåbær og bringebær. En perfekt dessert for nasjonaldagen.

Publisert 15. mai 2022 kl. 22.33

Oppskrift
Panna cotta med bær

Ingredienser
4 personer:

4 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
5 dl kremfløte
3 ss sukker
Pynt:
Jordbær, bringebær, blåbær

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene. 
  3. Ha vaniljefrøene, fløte og sukker over i en kjele, og la blandingen koke opp. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinen og bland den godt sammen med fløteblandingen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt.
  4. Avkjøl blandingen litt før den helles over i passende glass eller skåler. Sett desserten kaldt til den har stivnet, det tar cirka 4 timer.