
Panna cotta med bær
Panna cotta er en superenkel dessert som smaker nydelig sammen med søte bær som jordbær, blåbær og bringebær. En perfekt dessert for nasjonaldagen.
Publisert: 09. mai 2022 kl. 09.05
Sist oppdatert: 15. mai 2022 kl. 22.33
Oppskrift
Panna cotta med bær
Ingredienser
4 personer:
4 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
5 dl kremfløte
3 ss sukker
Pynt:
Jordbær, bringebær, blåbær
Slik gjør du:
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter.
- Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene.
- Ha vaniljefrøene, fløte og sukker over i en kjele, og la blandingen koke opp. Trekk kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinen og bland den godt sammen med fløteblandingen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt.
- Avkjøl blandingen litt før den helles over i passende glass eller skåler. Sett desserten kaldt til den har stivnet, det tar cirka 4 timer.