Tirsdagen etter fastelavn er en merkedag. Det er den store pannekakedagen. Vi har laget pannekake med bær og fylt dem med deilig pistasjis og et dryss melis.

Pannekake med bær

Tirsdagen etter fastelavn er det ikke bare fetetirsdag, det er også den store pannekakedagen. Vi har laget pannekaker med bær og fylt dem med deilig pistasjis og et dryss melis.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pannekake med bær:

3 dl

hvetemel

0.5 ts

salt

1 ss

sukker

5 dl

melk

4 stk

egg

2 ss

smør

Tips til tilbehør:

Både blåbærsyltetøy, bacon, is og jordbær, nugatti og en blanding av sukker og kanel er vanlig fyll til pannekakene. Vi har laget en dessertvariant med is, rørte bringebær og friske blåbær. 

Slik gjør du:

Pannekaker med bær:

Ha mel, salt, sukker og melk i en bakebolle, og rør det godt sammen til du har en klumpfri røre.

Visp inn eggene, ett og ett av gangen.

La pannekakerøren svelle i minst en halvtime.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med litt smør. Ha en øse med pannekakerøre i stekepannen, snu når den den har fått en stiv overflate og stek videre på den andre siden til den er gyllen.

 

Server med ditt favorittilbehør. Vi har valgt is, rørte bringebær, blåbær og et dryss melis. ​

Pannekakedagen

​​​At pannekakedagen er satt til den første tirsdagen etter fastelavn har med fetetirsdag å gjøre. Fetetirsdag var en festdag der det gjaldt å få i seg mest mulig fet mat. Man ønsket også å kvitte seg med matvarer som melk, mel og smør – som nettopp er hovedingrediensene i pannekakerøre. Det var sånn pannekakedagen ble til. Pannekake med bær kan du spise året rundt, i hvert fall, om du har fryst ned sommerens bær.

Flere oppskrifter med bær