Pannekake med bær

Tirsdagen etter fastelaven er en merkedag. Det er den store pannekakedagen. Vi har laget pannekake med bær og fylt dem med deilig pistasjis og et dryss melis.

Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21

Sist oppdatert: 17. juni 2021 kl. 14.37

​​​At pannekakedagen er satt til den første tirsdagen etter fastelaven har med fetetirsdag å gjøre. Fetetirsdag var en festdag der det gjaldt å få i seg mest mulig fet mat. Man ønsket også å kvitte seg med matvarer som melk, mel og smør – som nettopp er hovedingrediensene i pannekakerøre. Det var sånn pannekakedagen ble til. Pannekake med bær kan du spise året rundt, i hvert fall, om du har fryst ned sommerens bær.

Pannekake med bær på Pannekakedagen 

Pannekakedagen er en internasjonal dag, og i Norge er det de tynne pannekakene som oftest serveres. Både blåbærsyltetøy, bacon og en blanding av sukker og kanel er vanlig fyll. Vi har laget en dessertvariant med is og blåbær.  

Oppskrift 
Pannekake med bær

Ingredienser
4 personer: 

4 stk egg 
3 dl hvetemel 
0.5 ts salt 
1 ss sukker 
5 dl melk 
Smør (til steking)

Slik gjør du:

  1. Ha mel, salt, sukker og melk i en bakebolle, og rør det godt sammen til du har en klumpfri røre.
  2. Visp inn eggene, ett og ett av gangen.
  3. La pannekakerøren svelle i minst en halvtime.
  4. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med litt smør. Ha en øse med pannekakerøre i stekepannen, snu når den den har fått en stiv overflate og stek videre på den andre siden til den er gyllen.
  5. Server med ditt favorittilbehør. Vi har valgt is, rørte bringebær, blåbær og et dryss melis. ​