MENY hamburgermeny Close-menu button

Pannestekt duebryst

Pannestekt duebryst er så nydelig på smak. Med tilbehør som bakt sellerirot stappet med deilig kantarellstuing, en herlig viltsaus og nyrørte tyttebær er dette et festmåltid.

Ingredienser
Pannestekt duebryst
4 personer:

4 duer
4 stk små sellerirøtter
4 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
Rask viltsaus:
5 dl viltkraft
2 dl rødvin
2 dl fløte
4 skiver brunost
1 ts salt
1 ts pepper
Rørte tyttebær
Kantarellstuing

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader. Ha aluminiumsfolie på en stekeplate og plasser sellerirøttene på stekeplaten. Om bunnen er ujevn kan du skjære av enden så den blir rett. Stekes i 1.5 timer.
  2. Når selleriroten er ferdig skjæres toppen av. Bruk en gaffel for å raspe opp innmaten. Rør inn 1 ss smør og krydre med salt og pepper. Topp hver sellerirot med kantarellstuing. 

Rask viltsaus:

  1. Ha viltkraft og rødvin i en kasserolle og gi det et oppkok.
  2. Tilsett fløte og brunost. Skru ned varmen og la det putre i noen minutter.
  3. Krydre med salt og pepper, og tilsett Maizena jevner brun til sausen er passe tykk.

Pannestekt due:

  1. Varm opp en stekepanne på høy varme med smør. Ha salt og pepper på duebrystene, og stek dem først med med skinnsiden ned i et par minutter. Snu brystene og stek videre i et par minutter. Reduser varmen og snu med jevne mellomrom om brystene trenger mer steketid - avhengig av størrelsen og hvor rosa man liker kjøttet.
  2. Server pannestekt  duebryst med bakt sellerirot toppet med kantarellstuing, viltsaus og nyrørte tyttebær.

Charlotte Mohn viser deg hvordan du flår en fugl: