MENY hamburgermeny Close-menu button
Et perfekt måltid på en kald vinterdag er pannestekt lyr servert med kremet spinat, syltet rødløk og stekte potetskiver. Lyr er en velsmakende fisk som i tillegg til å stekes kan både friteres, bakes og lages farse av.

Pannestekt lyr

Et perfekt måltid på en kald vinterdag er pannestekt lyr servert med kremet spinat, syltet rødløk og stekte potetskiver. Lyr er en velsmakende fisk som i tillegg til å stekes kan både friteres, bakes og lages farse av.

Publisert 18. januar 2022 kl. 15.10

Oppskrift
Pannestekt lyr

Ingredienser
4 personer:

Syltet rødløk:
4 stk rødløk 
3 dl eplecidereddik 
1 dl vann 
1.5 ss sukker 
2 ts hele pepperkorn ​
Kremet spinat:
300 g frisk spinat
0.5 stk rødløk
1 fedd hvitløk
3 dl fløte kremfløte
Pannstekte poteter:
6 stk poteter
1 dl rapsolje
Bladpersille og timian
Stekt lyr:
800 gr lyrfilet
Salt/pepper
2 ss smør
1 pose ristede pinjekjerner

Slik gjør du:

Syltet rødløk:

  1. Skrell rødløken og skjær dem i tynne skiver.
  2. Ha eddik, vann, sukker og pepperkorn i en gryte og kok opp.
  3. Ha rødløken over på et glass og hell eddikvannet over.
  4. Ha på lokk og sett den syltede rødløken kaldt i minst to timer.

Kremet spinat:

  1. Skyll spinaten i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. La den renne godt av seg.
  2. Del rødløken i små biter.
  3. Ha spinat i en kaserolle, og fres den til den faller sammen. 
  4. Ha i rødløk, hvitløk og kremfløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner.
  5. Smak til med salt og pepper.

Pannestekte poteter:

  1. Vask og skjær potetene i tynne skiver. 
  2. Varm opp en stekepanne med rapsolje på middels høy varme, og stek potetskivene til de er møre og gylne.
  3. Snu potetskivene underveis, og sjekk med en spiss kniv om de er ferdige.
  4. Krydre med salt og pepper og dryss til slutt over hakket bladpersille og timian.

Stekt lyr:

  1. Tørk lyrfileten med kjøkkenpapir og skjær fileten i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Når smøret begynner å bruse legges lyrfileten i stekepannen, og stekes til den får en fin, gyllen farge på begge sider.
  3. Øs med smør over fiskefiletene underveis.
  4. Server stekte poteter og lyr toppet med kremet spinat, syltet rødløk og ristede pinjekjerner.