
Pannestekt lyr
Et perfekt måltid på en kald vinterdag er pannestekt lyr servert med kremet spinat, syltet rødløk og stekte potetskiver. Lyr er en velsmakende fisk som i tillegg til å stekes kan både friteres, bakes og lages farse av.
Publisert 18. januar 2022 kl. 15.10
Oppskrift
Pannestekt lyr
Ingredienser
4 personer:
Syltet rødløk:
4 stk rødløk
3 dl eplecidereddik
1 dl vann
1.5 ss sukker
2 ts hele pepperkorn
Kremet spinat:
300 g frisk spinat
0.5 stk rødløk
1 fedd hvitløk
3 dl fløte kremfløte
Pannstekte poteter:
6 stk poteter
1 dl rapsolje
Bladpersille og timian
Stekt lyr:
800 gr lyrfilet
Salt/pepper
2 ss smør
1 pose ristede pinjekjerner
Slik gjør du:
Syltet rødløk:
- Skrell rødløken og skjær dem i tynne skiver.
- Ha eddik, vann, sukker og pepperkorn i en gryte og kok opp.
- Ha rødløken over på et glass og hell eddikvannet over.
- Ha på lokk og sett den syltede rødløken kaldt i minst to timer.
Kremet spinat:
- Skyll spinaten i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. La den renne godt av seg.
- Del rødløken i små biter.
- Ha spinat i en kaserolle, og fres den til den faller sammen.
- Ha i rødløk, hvitløk og kremfløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner.
- Smak til med salt og pepper.
Pannestekte poteter:
- Vask og skjær potetene i tynne skiver.
- Varm opp en stekepanne med rapsolje på middels høy varme, og stek potetskivene til de er møre og gylne.
- Snu potetskivene underveis, og sjekk med en spiss kniv om de er ferdige.
- Krydre med salt og pepper og dryss til slutt over hakket bladpersille og timian.
Stekt lyr:
- Tørk lyrfileten med kjøkkenpapir og skjær fileten i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Når smøret begynner å bruse legges lyrfileten i stekepannen, og stekes til den får en fin, gyllen farge på begge sider.
- Øs med smør over fiskefiletene underveis.
- Server stekte poteter og lyr toppet med kremet spinat, syltet rødløk og ristede pinjekjerner.