MENY hamburgermeny Close-menu button
Pizzaflette med viltkjøtt smaker nydelig og er topp turmat som du kan pakke med i sekken. Du kan fylle dem med både restemat av både biff, stek og pølser, eller du kan steke opp viltkjøttdeig.

Pizzaflette med viltkjøtt

Pizzaflette med viltkjøtt smaker nydelig og er topp turmat som du kan pakke med i sekken. Du kan fylle dem med både restemat av både biff, stek og pølser, eller du kan steke opp viltkjøttdeig.

Publisert 03. januar 2022 kl. 08.46

Oppskrift
Pizzaflette med viltkjøtt

Ingredienser
4 personer:

500 gr tipo 00 mel
3 dl vann
25 gr fersk gjær
2 ts salt
0.5 dl olivenolje
Fyll:
1 boks knuste tomater
1 neve frisk basilikum
Salt/pepper
200 gr sopp
0.5 stk løk
400 gr viltkjøtt (kjøttdeig, pølser, biff, stek)
1 ss smør (til steking)
300 gr revet mozzarella

Slik gjør du:

 1. Ha i mel i en bakebolle og smuldre gjæren over. Tilsett lunkent vann og olivenolje og elt på middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett salt på slutten. når deigen slipper bollen er den ferdig eltet.
 2. Dekk bakebollen med plast og la den heve i cirka 1 time.

  Tips: Om du ønsker å kaldheve over tid så bruker du kaldt vann og 15 gr gjær, og setter deigen i kjøleskapet over natten.
   
 3. Ha de knuste tomatene i en bolle og tilsette basilikum, salt og pepper. Rør det godt sammen.

  Tips: Om du ønsker en annen saus enn tomatbasert anbefales både pesto og creme fraiche med hvitløk.
   
 4. Del sopp og løk i skiver.
 5. Om du bruker kjøttdeig, så varmer du opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og steker kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Du kan også bruke restekjøtt av viltkjøtt - for eksempel av biff eller stek. Viltpølser er også godt som fyll. Da er det bare å dele kjøttet og pølsene i skiver eller mindre biter.
 6. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
 7. Når deigen er ferdig hevet deler du den i to eller fire (alt ettersom hvor store du ønsker flettene), og kjevler ut rektangler av emnene.
 8. Legg saus og fyll langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær fra kantene på deigen cirka hver andre centimeter inn mot fyllet og brett rillene over fyllet annenhver gang fra venstre og høyre – som en flette. 
 9. Stek pizzaflettene i 20-25 minutter på midterste rille, til de er gjennomstekte og gylne.