Imponer til julelunsjen med et pull-apart juletre. Deilige fine rundstykker med smeltet smør, hvitløk, salt, parmesan og basilikum.

Pull-apart juletre

Imponer til julelunsjen med et pull-apart juletre. Deilige fine rundstykker med smeltet smør, hvitløk, salt, parmesan og basilikum.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Brøddeig:

450 gr

hvetemel

0.5 pose

tørrgjær

1.5 dl

melk

1.5 dl

vann

1 ss

olivenolje

1 ts

salt

Pensling:

1 stk

egg

30 gr

smør

1 fedd

hvitløk

1 neve

basilikum

2 ts

havsalt

2 dl

revet parmesan

Slik gjør du:

Brøddeig:

Ha hvetemel og tørrgjær i bakebollen.

 

 

Varm opp melk og vann til det er lunkent. Ha det over i bakebollen sammen med olivenoljen.

Elt deigen med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ti minutter, til deigen slipper bollen. Tilsett salt når deigen har begynt å samle seg.

Dekk bakebollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving i cirka 1 time, til deigen har doblet i størrelse. 

Del deigen i 23 emner, og rull dem til runde rundstykker.

Start øverst med et rundstykke på topp, og jobb deg nedover mens du øker med et rundstykke på hver rekke. Avslutt med to i bunn på midten. La det være litt avstand mellom dem da de vil heve før de stekes.

Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader.

Pensling:

Visp egget og pensle juletreet.

Smelt smøret, og finhakk hvitløk og basilikum. Bland det sammen. Smør det utover juletreet med en pensel. La det være igjen litt.

Ha havsalt og revet parmesan over juletreet.

Stekes på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, til juletreet er gyllent og gjennomstekt. (Variere fra stekeovn til stekeovn. Følg med).

 

La juletreet hvile litt før du har det over på en fjøl eller et fat. Pensle resten av smøret over og ha på mer revet parmesan før du serverer.

Flere oppskrifter med tilbehør til kjøtt og fisk finner du her