Pytt-i-panne kan du lage både i stekepanna hjemme og ute på tur på enten primusen eller på bålet. Her er det heller ingen fasit på innhold, men poteter, løk og kjøtt er tradisjonelle ingredienser.

Pytt-i-panne

Pytt-i-panne kan du lage både i stekepanna hjemme og ute på tur på enten primusen eller på bålet. Her er det heller ingen fasit på innhold, men poteter, løk og kjøtt er tradisjonelle ingredienser.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pytt-i-panne:

4 stk

store poteter

1 stk

rød paprika

1 stk

rødløk

4 stk

viltpølser

2 ss

smør

1 ts

salt

1 ts

pepper

3 ts

grillkrydder

1 ts

timian

Utstyr som anbefales:  

  • En stor matboks
  • Primus med stekepanne
  • Sleiv
  • Gass/ved
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Del de kokte potetene, paprika og løk i middels store biter og pølser i skiver. Ha det over i en matboks, og pakke med resten av ingrediensene og utstyret til turen.

Dette gjør du på turen:

Fyr opp primusen på middels høyt bluss, og varm opp en stekepanne med smør. Tilsett grønnsakene og pølsene, og la det frese et par minutter.

Tilsett krydder og urter, og la det frese på middels høy varme til alt har fått en fin farge. Dryss gjerne litt tørket timian over til slutt. ​

Pytt-i-panne med tilbehør 

Pytt-i-panne kan fint spises som den er, men det smaker godt med tilbehør også. Server gjerne med et speilegg, brød, ketchup eller BBQ-saus. For å gjøre retten litt mer spennende kan man ha i flere urter og krydder for mer smak. ​

Tips:

Mange bruker middagsrester som grunnlag for pytt-i-panne, og legger eventuelt til det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Når det gjelder kjøtt kan du bruke både pølser, stek, karbonader, biff eller kjøttdeig. I denne oppskriften har vi brukt hjemmelagde viltpølser. 

Flere oppskrifter med viltkjøtt finner du her