
Pytt i panne
Pytt-i-panne kan du lage både i stekepanna hjemme og ute på tur på enten primusen eller på bålet. Her er det heller ingen fasit på innhold, men poteter, løk og kjøtt er tradisjonelle ingredienser.
Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21
Sist oppdatert: 17. juni 2021 kl. 07.09
Mange bruker middagsrester som grunnlag for pytt-i-panne, og legger eventuelt til det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Når det gjelder kjøtt kan du bruke både pølser, stek, karbonader, biff eller kjøttdeig. I denne oppskriften har vi brukt hjemmelagde viltpølser.
Pytt-i-panne med tilbehør
Pytt-i-panne kan fint spises som den er, men det smaker godt med tilbehør også. Server gjerne med et speilegg, brød, ketchup eller BBQ-saus. For å gjøre retten litt mer spennende kan man ha i flere urter og krydder for mer smak.
På tur
Om du skal ha med deg pytt-i-panne på tur er det lurt å kutte opp alle ingrediensene på forhånd og ha med i en stor plastboks.
Utstyr som kreves:
- En stor plastboks
- Primus med stekepanne/stekepanne til bålet
- Sleiv
- Gass/ved
- Lighter
Oppskrift
Pytt-i-panne
Ingredienser
4 personer:
4 stk store kokte poteter
1 stk paprika
1 stk rødløk
4 stk viltpølser
2 ss smør
1 ts salt/pepper
2 ts grillkrydder
Timian/persille (etter smak)
Slik gjør du:
- Del de kokte potetene, paprika og løk i middels store biter og pølser i skiver.
- Varm opp en stekepanne med smør og ha i grønnsakene og pølsene.
- Tilsett krydder og urter, og la det frese på middels høy varme til alt har fått en fin farge. Dryss gjerne litt tørket persille over til slutt.