Pytt i panne

Pytt-i-panne kan du lage både i stekepanna hjemme og ute på tur på enten primusen eller på bålet. Her er det heller ingen fasit på innhold, men poteter, løk og kjøtt er tradisjonelle ingredienser.

Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21

Sist oppdatert: 17. juni 2021 kl. 07.09

Mange bruker middagsrester som grunnlag for pytt-i-panne, og legger eventuelt til det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Når det gjelder kjøtt kan du bruke både pølser, stek, karbonader, biff eller kjøttdeig. I denne oppskriften har vi brukt hjemmelagde viltpølser. 

Pytt-i-panne med tilbehør 

Pytt-i-panne kan fint spises som den er, men det smaker godt med tilbehør også. Server gjerne med et speilegg, brød, ketchup eller BBQ-saus. For å gjøre retten litt mer spennende kan man ha i flere urter og krydder for mer smak. ​

​På tur

Om du skal ha med deg pytt-i-panne på tur er det lurt å kutte opp alle ingrediensene på forhånd og ha med i en stor plastboks. ​

Utstyr som kreves:

  • ​En stor plastboks
  • Primus med stekepanne/stekepanne til bålet
  • Sleiv
  • Gass/ved
  • Lighter

Oppskrift
Pytt-i-panne

Ingredienser
4 personer:

4 stk store kokte poteter 
1 stk paprika 
1 stk rødløk 
4 stk viltpølser 
2 ss smør 
1 ts salt/pepper 
2 ts grillkrydder 
Timian/persille (etter smak) ​

Slik gjør du: 

  1. Del de kokte potetene, paprika og løk i middels store biter og pølser i skiver. 
  2. Varm opp en stekepanne med smør og ha i grønnsakene og pølsene. 
  3. Tilsett krydder og urter, og la det frese på middels høy varme til alt har fått en fin farge. Dryss gjerne litt tørket persille over til slutt.  ​