MENY hamburgermeny Close-menu button
Rådyrburger

Rådyrburger

En saftig rådyrburger er perfekt høstmat. Med sopp, syltet rødløk og en nydelig og søt sennepketchup er denne rett og slett vilt god.

Publisert 08. september 2021 kl. 07.35

Ingredienser
Rådyrburger:
4 personer:

Rådyrburger:
0.5 stk løk
100 gram bacon
400 gram kjøttdeig av vilt
2 ss brødrasp
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss smør
Tilbehør:
100 gr sopp
1 ss smør
4 stk hamburgerbrød
65 gr salatmiks
Syltet rødløk
Søt sennepketchup

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk og bacon, og ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen av vilt.
  2. Tilsett brødrasp egg, salt og pepper og kna alt godt sammen.​
  3. Form fire burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør. Om du ønsker ost på kan det has på mot slutten av steketiden.
  4. Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen.
  5. Ha hamburgerbrødene i brødristeren. Dander salat, sopp og syltet rødløk på hamburgerbrødet. Topp med hamburger og søt sennepketchup.

Syltet rødløk og søt sennepketchup kan du enten lage selv eller kjøpe i butikken. 

Søt sennepketchup:

  • 1.5 dl brunt sukker
  • 1 dl gul sennep
  • 0.5 dl grov sennep
  • 1 dl ketchup.
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0.5 ts salt.
  • 0.5 ts pepper.
  • 0.5 ts turmeric

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og rør til du har en jevn og fin dressing. For en midlere smak kan du ha litt majones i.