MENY hamburgermeny Close-menu button
Rådyrburger

Rådyrburger

En saftig rådyrburger er perfekt høstmat. Med sopp, syltet rødløk og en nydelig og søt sennepketchup er denne rett og slett vilt god.

Ingredienser
Rådyrburger:
4 personer:

Rådyrburger:
0.5 stk løk
100 gram bacon
400 gram kjøttdeig av vilt
2 ss brødrasp
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss smør
Tilbehør:
100 gr sopp
1 ss smør
4 stk hamburgerbrød
65 gr salatmiks
Syltet rødløk
Søt sennepketchup

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk og bacon, og ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen av vilt.
  2. Tilsett brødrasp egg, salt og pepper og kna alt godt sammen.​
  3. Form fire burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør. Om du ønsker ost på kan det has på mot slutten av steketiden.
  4. Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen.
  5. Ha hamburgerbrødene i brødristeren. Dander salat, sopp og syltet rødløk på hamburgerbrødet. Topp med hamburger og søt sennepketchup.

Syltet rødløk og søt sennepketchup kan du enten lage selv eller kjøpe i butikken. 

Søt sennepketchup:

  • 1.5 dl brunt sukker
  • 1 dl gul sennep
  • 0.5 dl grov sennep
  • 1 dl ketchup.
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0.5 ts salt.
  • 0.5 ts pepper.
  • 0.5 ts turmeric

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og rør til du har en jevn og fin dressing. For en midlere smak kan du ha litt majones i.