MENY hamburgermeny Close-menu button

Ramsløkolje

Ramsløkolje er nydelig å bruke både i matlaging og som dressing på salater, pizza eller foccaccia. Du kan selvsagt også bruke oljen som en smakstilsetning når du steker, i pasta, sauser og gryter.

Om du la ramsløk i fryseren når du plukket det sist, så anbefaler vi denne deilige oppskriften på ramsløkolje. Hele ramsløken kan spises, men det er stilken og bladene som oftest brukes i matlaging. Med lukten og smaken av hvitløk, passer den perfekt som olje.

Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.

Oppskrift
Ramsløkolje

Ingredienser
1 porsjon:

180 gram ramsløk
7 dl rapsolje
0.5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Skyll ramsløken.
  2. Ha ramsløk og olje i en blender, og kjør det på full styrke i noen minutter. Smak til med salt.
  3. Hell alt på et stort glass og sett det i kjøleskapet i et par døgn.
  4. Rist glasset godt før du siler oljen gjennom et klede. Ha det over på en krukke eller flaske. Oppbevares i kjøleskap.