
Ramsløkolje
Ramsløkolje er nydelig å bruke både i matlaging og som dressing på salater, pizza eller foccaccia. Du kan selvsagt også bruke oljen som en smakstilsetning når du steker, i pasta, sauser og gryter.
Publisert: 22. juli 2021 kl. 07.00
Sist oppdatert: 30. mai 2023 kl. 10.46
Om du la ramsløk i fryseren når du plukket det sist, så anbefaler vi denne deilige oppskriften på ramsløkolje. Hele ramsløken kan spises, men det er stilken og bladene som oftest brukes i matlaging. Med lukten og smaken av hvitløk, passer den perfekt som olje.
Oppskrift
Ramsløkolje
Ingredienser
1 porsjon:
180 gram ramsløk
7 dl rapsolje
0.5 ts salt
Slik gjør du:
- Skyll ramsløken.
- Ha ramsløk og olje i en blender, og kjør det på full styrke i noen minutter. Smak til med salt.
- Hell alt på et stort glass og sett det i kjøleskapet i et par døgn.
- Rist glasset godt før du siler oljen gjennom et klede. Ha det over på en krukke eller flaske. Oppbevares i kjøleskap.