
Reinsdyrburger
Reinsdyrburger med tilbehør som syltet rødløk, dijonnaise og mango smaker helt nydelig på varme sommerdager. Spesielt om du slår til med reinsdyrbiff.
Publisert: 02. juni 2023 kl. 10.19
Sist oppdatert: 02. juni 2023 kl. 10.36
Oppskrift
Reinsdyrburger
Ingredienser
4 personer:
Salt/pepper
4 stk reinsdyrbiffer
1 ss nøytral olje
Dijonnaise:
4 ss majones
2 ss dijonsennep
Salat:
1 stk mango
0.5 stk paprika
8 stk cherrytomater
0.5 stk rødløk
0.5 stk agurk
1 pose baybyleaf-mix
Syltet rødløk
burgerbrød
Balsamico
Frisk oregano
Slik gjør du:
Syltet rødløk bør man lage minst et par timer i forveien.
- Varm opp stekeovnen til 125 grader.
- Ha salt og pepper på reinsdyrbiffene. Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Brun biffene raskt og etterstekepå midterste rille i stekeovnen til ønsket temperatur er oppnådd. For tynnere biffstykker kan de fint stekes ferdig i stekepannen.
- La kjøttet hvile mens du forbereder resten.
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 60-65 °C
Medium pluss: 65-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
- Bland sammen majones og dijonsennep.
- Del mango, paprika, cehrrytomater, rødløk og agurk i små biter og dander sammen med babyleaf-mixen.
- Del kjøttet i tynne skiver, og smør et lag dijonaise på bunnen av hamburgerbrødet. Ha på kjøttet og dander med salat og syltet rødløk. Avslutt med balsamicodressing.