Reinsdyrburger  med tilbehør som syltet rødløk, dijonnaise og mango smaker helt nydelig på varme sommerdager. Spesielt om du slår til med reinsdyrbiff.

Reinsdyrburger

Reinsdyrburger med tilbehør som syltet rødløk, dijonnaise og mango smaker helt nydelig på varme sommerdager. Spesielt om du slår til med reinsdyrbiff.

Publisert: 02. juni 2023 kl. 10.19

Sist oppdatert: 02. juni 2023 kl. 10.36

Oppskrift
Reinsdyrburger

Ingredienser
4 personer:

Salt/pepper
4 stk reinsdyrbiffer
1 ss nøytral olje
Dijonnaise:
4 ss majones
2 ss dijonsennep
Salat:
1 stk mango
0.5 stk paprika
8 stk cherrytomater
0.5 stk rødløk
0.5 stk agurk
1 pose baybyleaf-mix
Syltet rødløk
burgerbrød
Balsamico
Frisk oregano

Slik gjør du:

Syltet rødløk bør man lage minst et par timer i forveien.

  1. Varm opp stekeovnen til 125 grader.
  2. Ha salt og pepper på reinsdyrbiffene. Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Brun biffene raskt og etterstekepå midterste rille i stekeovnen til ønsket temperatur er oppnådd. For tynnere biffstykker kan de fint stekes ferdig i stekepannen. 
  3. La kjøttet hvile mens du forbereder resten. 

    Lite stekt: 53-55 °C
    Medium: 60-65 °C 
    Medium pluss: 65-70 °C 
    Gjennomstekt: 75 °C
     
  4. Bland sammen majones og dijonsennep.
  5. Del mango, paprika, cehrrytomater, rødløk og agurk i små biter og dander sammen med babyleaf-mixen.
  6. Del kjøttet i tynne skiver, og smør et lag dijonaise på bunnen av hamburgerbrødet. Ha på kjøttet og dander med salat og syltet rødløk. Avslutt med balsamicodressing.