
Restekjøtt i burger
Har du restekjøtt i kjøleskapet? Da er det veldig lettvint og godt å lage revet kjøtt av det. Server i en burger med en knasende god coleslaw.
Publisert 02. januar 2023 kl. 15.20
Oppskrift
Restekjøtt i burger
Ingredienser
4 personer:
600 gr rester av stek
1 ts pepper
1 ts malt chili
2 ss brunt sukker
3 dl ketchup
1 dl Worcestershire saus
0.5 dl olje
Coleslaw:
1 stk gulrot
0.25 stk kålhode
1 stk grønt eple
0.5 stk rødløk
150 gr majones
3 ss lettrømme
1 ss sitronsaft
1 ts eplecidereddik
Salt/pepper
Tilbehør:
4 stk hamburgerbrød
Salat
Rødløk
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 150 grader.
- Bland sammen pepper, malt chili, brunt sukker, ketchup, Worcestershire saus og olje i en bolle.
- Ha restene av kjøttet over i en ildfast form og hell sauseblandingen over. La kjøttet steke i ca. 1.5 time. Rør litt i kjøttet etter ca. 1 time.
- Når kjøttet er klart kan du strimle det med to gafler.
Coleslaw:
- Skrell gulroten og del i korte strimler. Del hodekål, rødløk og eple i korte strimler.
- Ha grønnsakene over i en bolle og tilsett majones, lettrømme, sitronsaft og eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.
Server på hamburgerbrød med coleslaw, rødløk og salat. Alternativt kan du bytte ut coleslaw med Tyttebæraioli.