Har du restekjøtt i kjøleskapet? Da er det veldig lettvint og godt å lage revet kjøtt av det. Server i en burger med en knasende god coleslaw.

Restekjøtt i burger

Har du restekjøtt i kjøleskapet? Da er det veldig lettvint og godt å lage revet kjøtt av det. Server i en burger med en knasende god coleslaw.

Publisert 02. januar 2023 kl. 15.20

Oppskrift
Restekjøtt i burger

Ingredienser
4 personer:

600 gr rester av stek 
1 ts pepper 
1 ts malt chili 
2 ss brunt sukker 
3 dl ketchup 
1 dl Worcestershire saus 
0.5 dl olje
Coleslaw:
1 stk gulrot
0.25 stk kålhode
1 stk grønt eple
0.5 stk rødløk
150 gr majones
3 ss lettrømme
1 ss sitronsaft
1 ts eplecidereddik
Salt/pepper ​
Tilbehør:
4 stk hamburgerbrød
Salat
Rødløk

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader.
  2. Bland sammen pepper, malt chili, brunt sukker, ketchup, Worcestershire saus og olje i en bolle.
  3. Ha restene av kjøttet over i en ildfast form og hell sauseblandingen over. La kjøttet steke i ca. 1.5 time. Rør litt i kjøttet etter ca. 1 time. 
  4. Når kjøttet er klart kan du strimle det med to gafler. 

Coleslaw:

  1. Skrell gulroten og del i korte strimler. Del hodekål, rødløk og eple i korte strimler.
  2. Ha grønnsakene over i en bolle og tilsett majones, lettrømme, sitronsaft og eplecidereddik. Smak til med salt og pepper. 

Server på hamburgerbrød med coleslaw, rødløk og salat. Alternativt kan du bytte ut coleslaw med Tyttebæraioli.

Flere oppskrifter med restekjøtt: