Julens restesuppe er en nydelig start på januar. Bruk det du har av grønnsaker og kjøtt, og du får en smakfull suppe. Ikke minst er det en lett og god middagsrett etter all julematen.

Restesuppe

Julens restesuppe er en nydelig start på januar. Bruk det du har av grønnsaker og kjøtt, og du får en smakfull suppe. Ikke minst er det en lett og god middagsrett etter all julematen.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Restesuppe:

2 stk

gulrot

0.5 stk

kålrot

0.5 stk

søtpotet

4 stk

poteter

0.5 stk

purre

2 dl

erter

150 g

sopp

1.5 l

grønnsakskraft

700 g

restekjøtt

1 ss/neve

timian (tørket/frisk)

1.5 ts

salt

1 ts

pepper

Bruk det du har

Ingredienslisten er et forslag. Bruk det du har av rester. Her passer alle typer rotgrønnsaker, brokkoli, blomkål og andre typer sopp. Du kan gjerne ha i tyttebær og krydre med andre typer urter om du ønsker det.

Slik gjør du:

Restesuppe:

Del opp alle grønnsakene i små terninger.

Tips:

Du kan bruke både ukokte og kokte grønnsaker. Om du bruker ferdigkokte grønnsaker, så kan du vente med å ha dem i kjelen til de andre grønnsakene har blitt møre. Om du kun bruker ferdigkokte går alt i kjelen samtidig. Det samme om alle er ukokte.

Kok opp en kjele med kraft og ha i grønnsakene. 

Del soppen i skiver og fres i en panne med smør til de er gylne. Ha soppen over i kjelen med grønnsakene.

Tips:

Om du har ferdigstekt sopp kan de has direkte i kjelen med grønnsakene.

Del kjøttet i små biter, og ha det over i kjelen sammen med ertene. La alt koke til det er mørt.

Tips:

Det kan være behov for å øke mengden kraft.Spe på ved behov.

Smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne med godt brød til. 

Her finner du flere resteoppskrifter

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon