MENY hamburgermeny Close-menu button
Riskrem med bærsaus hører julen til, og for mange er dette en selvskreven dessert på julaften. Dette er en nydelig avslutning på julemåltidet enten du har juletorsk, ribbe eller pinnekjøtt på menyen.

Riskrem med bærsaus

Riskrem med bærsaus hører julen til, og for mange er dette en selvskreven dessert på julaften. Dette er en nydelig avslutning på julemåltidet enten du har juletorsk, ribbe eller pinnekjøtt på menyen.

Oppskrift
Riskrem med bærsaus

Ingredienser
4 personer:


3 dl ferdig risengrynsgrøt (gjerne rester)
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Bærsaus:
100 gr bringebær
100 gr jordbær
50 gr tyttebær
0.5 dl vann
1 dl melis

Slik gjør du:

  1. Kok opp grøten etter anvisning på pakken.
  2. Ha kremfløte i en bakebolle og tilsett sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv.
  3. Bland kremen og risgrøten godt sammen. 
  4. Kok opp bærene, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør med en stavmikser til en glatt saus. Du kan gjerne sile av frøene.
  5. Server riskrem med bærsaus til.