Rollerburgerkebab
Noen ganger er det gøy å leke litt på kjøkkenet, og akkurat slik ble rollerburgerkabab til. Litt drodling blant kollegaer endte med denne herligheten som er et fyrverkeri å spise enten du er på tur, har lyst på noe digg til lunsj eller skal ha venner på middag.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rollerburgerkebab:
400 g
kjøttdeig av hjort
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ts
spisskummen
0.5 ts
chilipulver
1 ss
smør (tilsteking)
Kebabsaus:
165 g
majones
2 ss
tyttebærsyltetøy
1 ss
sriracha
0.5 ts
salt
1 ts
spisskummen
0.5 ts
kanel
Tilbehør:
2 stk
hjertesalat
0.5 stk
rødløk
4 stk
tomater
8 stk
tortillalefser
Syltet rødkål
Denne retten smaker nydelig med syltet rødkål. Oppskriften finner du her.
Hjemmelagde tortillalefser
Lag gjerne hjemmelagde tortillalefser. det er superenkelt og godt.
Oppskriften finner du her.
Slik gjør du:
Rollerburgerkebab:
Bland sammen kjøttdeig og krydder, og del deigen i åtte. Rull til pølser.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres pølsene til de er gjennomstekte og gylne.
Kebabdressing:
Ha majones og tyttebærsyltetøy i en bolle og rør det sammen.
Ha i sriracha, litt av gangen. Smak gjerne til slik at du ikke synes den blir for sterk. Om du er glad i sterk mat er det bare å ha i litt mer.
Tilsett krydderet og smak deg frem.
Tilbehør:
Del hjertesalaten i strimler og rødløken i tynne skiver. Del tomatene i to, og så i tynne skiver.
Server rollerburgerne på tortillalefse med hjertesalat, rødløk, tomat og syltet rødkål. Topp det hele med kebabdressing.
På tur:
Om du skal ha med disse på tur, så kan du forsteke rollerburgerne hjemme, og steke dem ferdig på primusen. Ta med ferdigoppkuttede grønnsaker i en matboks, og dressingen på en flaske. Pakke med tortillalefser og nyt på tur.