MENY hamburgermeny Close-menu button
Rørte bringebær

Rørte bringebær

Rørte bringebær smaker nydelig på en nystekt vaffel eller på brødskiva. Du kan også bruke det i både bakst og desserter.

Oppskrift 
Rørte bringebær

Ingredienser 
1 porsjon: 

500 gr  bringebær
100 gr  sukker  

Slik gjør du: 

  1. Ha bringebær og sukker i en bolle og rør det godt sammen med en skje. Mengden sukker er smak og behag, så her kan du justere slik at det blir slik du liker det best. 

    Rørte bær har kortere holdbarhet enn kokte, så rør ikke mer bær enn du vet at du kommer til å spise opp i løpet av et par dager.

Få flere tips til hjemmelaget syltetøy her.

Oppskrift
Vafler

Ingredienser
1 porsjon:

3 stk egg
1 dl sukker 
100 gr smør
5 dl melk
400 gr siktet hvetemel
1 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0.5 ts natron

Slik gjør du:

  1. Visp egg og sukker godt sammen i en bakebolle.
  2. Smelt smør og tilsett melken. Ha det over i eggeblandingen.
  3. Bland siktet hvetemel med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bakebolle og bland det sammen med det våte.
  4. Visp vaffelrøren godt til den er jevn og uten klumper. La røren svelle på kjøkkenbenken i cirka 30 minutter.
  5. Stek vaflene i et smurt vaffeljern og ha dem over på en rist før servering.
  6. Server med tilbehør som brunost, smør, syltetøy, friske bær og rømme.