Vafler er kanskje noe alle liker, både små og store. De er både enkle og raske å lage, og smaker helt nydelig med tilbehør som hjemmelaget syltetøy, brunost, rømme og smør.

Vafler

Vafler er kanskje noe alle liker, både små og store. De er både enkle og raske å lage, og smaker helt nydelig med tilbehør som hjemmelaget syltetøy, brunost, rømme og smør.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Vafler:

3 stk

egg

1 dl

sukker

100 g

smør

5 dl

melk

400 g

siktet hvetemel

1 ts

kardemomme

2 ts

vaniljesukker

1 ts

bakepulver

0.5 ts

natron

Server med hjemmelaget syltetøy

Klikk på bildet for oppskriften.

 

Hjemmelaget syltetøy

Slik gjør du:

Slik gjør du::

Visp egg og sukker godt sammen i en bakebolle.

Smelt smør og tilsett melken. Ha det over i eggeblandingen.

Bland siktet hvetemel med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bakebolle, og bland det sammen med det våte.

Visp vaffelrøren godt til den er jevn og uten klumper. La røren svelle på kjøkkenbenken i cirka 30 minutter.

Stek vaflene i et smurt vaffeljern og ha dem over på en rist før servering.

Server med tilbehør som brunost, smør, syltetøy, friske bær og rømme.

Tips:

 

Sprø vafler: Legg vaflene utover på en rist.
Myke vafler: Stable vaflene og dekk med et kjøkkenhåndkle.

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon