Vår versjon av den kinesiske klassikeren er en vill san choy bow. Vi har brukt kjøttdeig av elg, men du kan bruke kjøttdeig av både reinsdyr, hjort og rådyr, og denne retten egner seg ypperlig som fingermat eller forrett.

San choy bow

Vår versjon av den kinesiske klassikeren er en vill san choy bow. Vi har brukt kjøttdeig av elg, men du kan bruke kjøttdeig av både reinsdyr, hjort og rådyr, og denne retten egner seg ypperlig som fingermat eller forrett.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

San choy bow:

1 fedd

hvitløk

0.5 stk

løk

1 stk

gulrot

100 g

vannkastanjer

1 ss

olje

400 g

kjøttdeig av vilt

8 blader

hjertesalat

Saus:

1 ts

maizena

3 ss

vann

1 ss

soyasaus

3 ss

østerssaus

1 ss

hoisinsaus

1 ss

sesamolje

1 ts

sukker

Flere navn

Denne retten går under flere navn, både san choi bao og san choy bau. Men det er den kantonesiske varianten, san choy bow som er den vanligste. San choy betyr salat og bow betyr til bolle. Så det oversettes rett og slett til salatbolle. 

Slik gjør du:

San choy bow:

Finhakk hvitløk, løk, gulrot og vannkastanjer. 

Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Tilsett grønnsakene og fres i 1 minutt. Ha i kjøttdeigen, og stek til kjøttdeigen er gyllen og gjennomstekt. 

Rør sammen maisenna, vann, soyasaus, oystersaus, hoisinsaus, sesamolje og sukker. 

Tilsett sausen i stekepannen med kjøttet og grønnsakene, og kok i et par minutter til sausen tykner. 

 

Legg ut salatbladene og ha i fyllet. Ha gjerne et par skiver chili og frisk koriander på topp. Pakk sammen, spis og nyt. ​​

Tips:

Fyllet varierer, men kjøttdeig (oftest av svin), soyasaus, hoisinsaus, sesamolje, løk og vannkastanjer er gjengangere. Mange bruker også sopp, vårløk, nudler og bønnespirer. 

Her finner du flere oppskrifter med viltkjøtt