Seibiff med stekt løk er en hverdagsklassiker. Server den med en frisk råkostsalat, perlepoteter og remulade, det smaker helt fortryllende.

Seibiff med stekt løk

Seibiff med stekt løk er en hverdagsklassiker. Server den med en frisk råkostsalat, perlepoteter og remulade. Det smaker helt fortryllende.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Seibiff:

800 g

seifilet

150 g

hvetemel

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

Perlepoteter:

600 g

Perlepoteter

1 ss

smør

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Stekt løk:

3 stk

løk

1 ss

smør

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Lettvint remulade

remulade-2.jpg
Oppskriften

Slik gjør du:

Seibiff:

Skjær seifileten i porsjonsstykker. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen. 

 

Varm en stekepanne med med smør på middels høy varme. Stek seibiffene i 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på bitene.

Tips:

Om du ikke er ferdig med tilbehøret kan du varme opp stekeovnen til 100 grader. Ha seibiffene i en ildfast form og holde dem varme i stekeovnen. 

Stekt løk:

Del løken i tynne skiver.

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høly varme, og stek løken til den blir gyllenbrun.

Perlepoteter:

Ha perlepotetene med skallet på i en kjele med vann og kok opp. La potetene koke til de er nesten helt møre. 

Sil av vannet og ha potetene tilbake i kjelen.

Ha smør i kjelen og krydre med salt og pepper. Fres potetene i 5 minutter på middels høy varme. Rør underveis slik at de ikke svir seg. 

Råkostsalat

Oppskriften

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon