Skreisesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere. Vi kan anbefale denne kombinasjonen der dampet skrei blir servert sammen med brokkolini, smørsaus med bacon og potetmos.

Skrei med brokkolini, bacon og smørsaus

Skreisesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere. Vi kan anbefale denne kombinasjonen der dampet skrei blir servert sammen med brokkolini, smørsaus med bacon og potetmos.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Dampet skrei:

1 kilo

skrei i skiver

1 dl

salt

3 stk

laurbærblader

1 ss

pepperkorn

Pannestekt brokkolini:

200 g

Brokkolini

1 ss

smør

1 dl

vann

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Smørsaus med bacon:

150 g

baconbiter

25 g

pinjekjerner

200 g

smør

Slik gjør du:

Dampet skrei:

Kok opp en stor kjele med vann, salt, laurbærblad og pepperkorn. Når vannet koker, trekker du kjelen fra platen og tilsetter skivene med skrei.

Sett kjelen tilbake på platen og skru ned til laveste temperatur. La fisken få trekke til den slipper beina - cirka 10–12 minutter.

Tips:

Pass på at vannet ikke koker mens skreien trekkes. 

Pannestekt brokkolini:

Rens brokkolinien for små blader.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme.

 

Ha i brokkolinien og krydre med salt og pepper.

 

Fres brokkolinien til den har en gyllen farge på begge sider før du har i 1 dl vann og gi den et par minutter på høy varme.

Smørsaus med bacon:

Varm opp en stekepanne på høy varme og fres baconet til det er sprøstekt. Tilsett pinjekjernene underveis. 

 

Tips:

Om du ønsker mer smak i baconsmøret kan du tilsette for eksempel 1 ss sitronsaft eller 1 ss søyasaus. Litt finhakket sjalottløk, salt og pepper gir også mer smak. 

Brun smøret til det er nøttebrunt i en liten kjele.

Bland inn bacon og pinjekjerner i smøret. 

Her finner du flere oppskrifter med torsk