MENY hamburgermeny Close-menu button
Fra januar til april er det tid for å nyte skrei. Siden skreien svømmer lange avstander har den ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt. Vi anbefaler skrei med pesto og deilige grønnsaker.

Skrei med pesto

Fra januar til april er det tid for å nyte skrei. Siden skreien svømmer lange avstander har den ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt. Vi anbefaler skrei med pesto og deilige grønnsaker.

Publisert 19. januar 2023 kl. 12.59

Oppskrift
Skrei med pesto 

Ingredienser
4 personer:

1 stk paprika
1 stk rødløk
1 stk chili
200 gr aspargesbønner
400 gr romantica tomater
400 gr perlepotet
4 ss rapsolje
1 kg skrei (4 store skiver)
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl kremfløte

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Del paprika, rødløk og chili i tynne skiver. Ta av endene på aspargesbønnene og del dem i to.
  3. Ha paprika, rødløk, chili, aspargesbønner og poteter over i en ildfast form og ha på rapsolje, salt og pepper. 
  4. Sett den ildfaste formen i stekeovnen på midterste rille, og stek i 20 minutter.
  5. Ta skinnet av skreien.
  6. Legg tomatene og skreien over grønnsakene, og smør pesto over skreien. 
  7. Tilsett fløten, og sett formen inn i ovnen igjen og stek i ytterligere 20 minutter, til torsken er ferdig. 
skrei med pesto og grønnsaker.jpg

 

Flere oppskrifter med skrei og torsk