Smuldrepai

Smuldrepai

Smuldrepai med blåbær og bringebær smaker helt nydelig, spesielt om du har plukket bærene selv.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fyll:

300 g

bringebær

300 g

blåbær

3 ss

sukker

2 ts

vaniljesukker

Paideig:

100 g

smør

60 g

cashewnøtter

120 g

sukker

100 g

hvetemel

60 g

havregryn

Tilbehør:

Iskrem
Vaniljesaus

Slik gjør du:

Fyll:

Varm opp stekeovnen til 180 gr.

 

Ha bringebær og blåbær i en bakebolle sammen med sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen.

Del smør i terninger og cashewnøtter i små biter. Ha det over i en bakebolle sammen med sukker, hvetemel og havregryn. Kna det sammen med hendene til alt er blandet.

Ha bærene over i en ildfast form og fordel deigen i små biter på topp.

Tips:

Du kan også bruke andre bær enn blåbær og bringebær i smuldrepai.

Stekes på midterste rille i cirka 30 minutter til toppen har blitt sprø og gyllen.

 

Server med iskrem eller vaniljesaus.

Flere oppskrifter med bær finner du her