MENY hamburgermeny Close-menu button
Smuldrepai

Smuldrepai

Smuldrepai med blåbær og bringebær smaker helt nydelig, spesielt om du har plukket bærene selv.

Du kan også bruke andre bær enn blåbær og bringebær i smuldrepai, og aller best smaker den servert rykende varm med vaniljeis.

Oppskrift
Smuldrepai

Ingredienser
6 personer:
Fyll:
300 g bringebær
300 g blåbær
4 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Deig:
100 gr smør
60 gr cashewnøtter
120 gr sukker
100 gr hvetemel
60 gr havregryn
Iskrem/vaniljesaus

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 gr.
  2. Ha bringebær og blåbær i en bakebolle sammen med sukker og vaniljesukker. Rør det godt sammen.
  3. Del smør i terninger og cashewnøtter i små biter. Ha det over i en bakebolle sammen med sukker, hvetemel og havregryn. Kna det sammen med hendene til alt er blandet.
  4. Ha bærene over i en ildfast form og fordel deigen i små biter på topp.
  5. Stekes på midterste rille i cirka 30 minutter til toppen har blitt sprø og gyllen.
  6. Server med iskrem eller vaniljesaus.