MENY hamburgermeny Close-menu button

Snitzel

Denne oppskriften på snitzel er signert TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustad. Snitzel er en rett som er både smakfull og sprø, og smaker nydelig sammen med grønnsaker.

Charlotte laget den herlige retten hjemme på Markestad gård på Hamar i forbindelse med NJFFs aktivitetsopplegg, Helt vilt. 

I denne retten kan du bruke hva som helst av hjortevilt. Bruk med fordel de litt mer «ukurante» stykningsdelene som ikke nødvendigvis er de møreste. I tillegg til hjortevilt er det også godt å lage schnitzel av villsvin. Hva med å teste en variant med kanadgås? 

Oppskrift 
Snitzel 

Ingredienser 
4 personer: 

600 gr viltkjøtt fra lår eller bog, alt fra lårtunge til rundbiff 
100 gr siktet hvetemel  
1 stk egg  
100 gr brødrasp, gjerne av typen «panko»  
Salt, pepper, olje  
Forslag til tilbehør: 
Sitron 
Kapers 
Ansjos 
Smør 
Potetmos 
Erter 

Slik gjør du: 

  1. Skjær kjøttet i porsjonsstykker og legg én porsjon om gangen inn i en brødpose eller vakuumpose. Bank kjøttet med en kjøttklubbe eller kjevle til ca 0.5 cm. tykkelse. 
  2. Sett fram mel, sammenvispet egg og panko i hver sin bolle/tallerken. 
  3. Krydre kjøttet med salt og pepper, og paner det deretter i denne rekkefølgen; mel, egg, panko. 
  4. Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme, og stek schnitzelen til de er gylne og sprø på hver side. Snu kun 1 gang. 
  5. Serveres med sitron, kapers, ansjos og brunet smør. I tillegg er det godt med potetmos og grønne erter. ​

 

Her finner du flere oppskrifter av Charlotte Mohn Gaustad: