Spekemat med tilbehør som eggerøre, potetsalat og rømme er perfekt sommermat eneten du inviterer til frokost, lunsj eller middag.

Spekemat med tilbehør

Spekemat med tilbehør som eggerøre, potetsalat og rømme er perfekt sommermat eneten du inviterer til frokost, lunsj eller middag.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Spekemat med tilbehør:

75 g

elgpølse

75 g

hjortepølse

50 g

reinsdyrpølse

50 g

rødvinspølse

150 g

spekeskinke

Tilbehør:

1 pose

ruccula

3 dl

rømme

1 pk

flatbrød

Eggerøre:

8 stk

egg

1 ss

finhakket frisk/tørr gressløk

6 ss

melk

1 ss

smør

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Potetsalat:

600 g

kokefaste poteter

2 dl

lettmajones

3 dl

lettrømme

1 ts

sylteagurklake

10 skiver

sylteagurk

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

1 ss

finhakket gressløk

Slik gjør du:

Spekemat:

Del opp pølsene i tynne skiver og dander på fat og i skåler sammen med spekeskinken. Dryss over ruccola. Ha rømmen i en skål og flatbrødet på en tallerken.

 

Eggerøre:

 

Ha eggene i en bolle og pisk dem forsiktig sammen slik at hvitene og plommene er godt blandet. Da får du en jevnere farge på eggerøren din.

 

Pisk inn melken.

Varm opp en stekepanne på lav varme med smør. Ha i de vispede eggene. La eggerøren ligge i 20 sekunder før du begynner å røre. Vend eggerøren sammen fra ytterkanten og inn mot midten jevnlig. 

 

Når eggerøren har en bløt og kremet konsistens tar du den av varmen og tilsetter salt, pepper og gressløk. Eggerøren vil fortsette å koke etter at den er tatt av varmen, så det er viktig å ikke oversteke den.

Potetsalat:

 

Skrell potetene og kok dem møre. Avkjøl potetene før du deler dem i biter på cirka 2x2 centimeter.

 

Ha majones og rømme i en bolle. Rør inn lake fra sylteagurkene sammen med salt og pepper. 

 

Finhakk syltegaurk, løk og gressløk, og vend det inn i blandingen sammen med potetbitene. 

Flere oppskrifter med viltkjøtt finner du her