
Spekemat med tilbehør
Spekemat med tilbehør som eggerøre, potetsalat og rømme er perfekt sommermat eneten du inviterer til frokost, lunsj eller middag.
Publisert: 09. mai 2022 kl. 12.10
Sist oppdatert: 09. mai 2022 kl. 12.33
Oppskrift
Spekemat med tilbehør
Ingredienser
4 porsjoner:
75 gr elgpølse
75 gr hjortepølse
50 gr reinsdyrpølse
50 gr rødvinspølse
50 gr baconpølse
150 gr spekeskinke
Tilbehør:
60 gr ruccola
3 dl rømme
1 pk flatbrød
Eggerøre:
8 egg
1 neve gressløk (2-3 ss finhakket/tørket)
2 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
Potetsalat:
600 gram kokefaste poteter
2 dl lettmajones
3 dl lettrømme
0.5 ss lake fra sylteagurk
1 ts salt
0.5 ts pepper
10 skiver sylteagurk
0.5 stk løk
2 ss fersk gressløk
Slik gjør du:
- Del opp pølsene i tynne skiver og dander på fat og i skåler sammen med spekeskinken. Dryss over ruccola. Ha rømmen i en skål og flatbrødet på en tallerken.
Eggerøre:
- Ha eggene i en bolle og pisk dem forsiktig sammen slik at hvitene og plommene er godt blandet. Da får du en jevnere farge på eggerøren din.
- Finhakk gressløken.
- Varm opp en stekepanne på lav varme med smør. Ha i de vispede eggene. La eggerøren ligge i 20 sekunder før du begynner å røre. Vend eggerøren sammen fra ytterkanten og inn mot midten jevnlig.
- Når eggerøren har en bløt og kremet konsistens tar du den av varmen og tilsetter salt, pepper og gressløk. Eggerøren vil fortsette å koke etter at den er tatt av varmen, så det er viktig å ikke oversteke den.
Potetsalat:
- Skrell potetene og kok dem møre. Avkjøl potetene før du deler dem i biter på cirka 2x2 centimeter.
- Ha majones og rømme i en bolle. Rør inn lake fra sylteagurkene sammen med salt og pepper.
- Finhakk syltegaurk, løk og gressløk, og vend det inn i blandingen sammen med potetbitene.
Dander fat og boller med tilbehør og spekemat.