
Spekemat med tilbehør
Spekemat med tilbehør som eggerøre, potetsalat og rømme er perfekt sommermat eneten du inviterer til frokost, lunsj eller middag.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Spekemat med tilbehør:
75 g
elgpølse
75 g
hjortepølse
50 g
reinsdyrpølse
50 g
rødvinspølse
150 g
spekeskinke
Tilbehør:
1 pose
ruccula
3 dl
rømme
1 pk
flatbrød
Eggerøre:
8 stk
egg
1 ss
finhakket frisk/tørr gressløk
6 ss
melk
1 ss
smør
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Potetsalat:
600 g
kokefaste poteter
2 dl
lettmajones
3 dl
lettrømme
1 ts
sylteagurklake
10 skiver
sylteagurk
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
finhakket gressløk
Slik gjør du:
Spekemat:
Del opp pølsene i tynne skiver og dander på fat og i skåler sammen med spekeskinken. Dryss over ruccola. Ha rømmen i en skål og flatbrødet på en tallerken.
Eggerøre:
Ha eggene i en bolle og pisk dem forsiktig sammen slik at hvitene og plommene er godt blandet. Da får du en jevnere farge på eggerøren din.
Pisk inn melken.
Varm opp en stekepanne på lav varme med smør. Ha i de vispede eggene. La eggerøren ligge i 20 sekunder før du begynner å røre. Vend eggerøren sammen fra ytterkanten og inn mot midten jevnlig.
Når eggerøren har en bløt og kremet konsistens tar du den av varmen og tilsetter salt, pepper og gressløk. Eggerøren vil fortsette å koke etter at den er tatt av varmen, så det er viktig å ikke oversteke den.
Potetsalat:
Skrell potetene og kok dem møre. Avkjøl potetene før du deler dem i biter på cirka 2x2 centimeter.
Ha majones og rømme i en bolle. Rør inn lake fra sylteagurkene sammen med salt og pepper.
Finhakk syltegaurk, løk og gressløk, og vend det inn i blandingen sammen med potetbitene.