Sprø abbor med chilimayo og salat smaker helt nydelig i en tortillalefse. Dette er i tillegg topp turmat du kan pakke med i sekken.

Sprø abbor

Sprø abbor med chilimayo og salat smaker helt nydelig i en tortillalefse. Dette er i tillegg topp turmat du kan pakke med i sekken.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Sprø abbor:

1 dl

hvetemel

2 stk

egg

100 gr

brødrasp

1 ts

salt

1 ts

pepper

0.5 ts

cayennnepepper

400 gr

abborfilet

1 dl

olje

Chilimajones:

150 gr

lettmajones

1 ss

sriracha chilisaus

Tilbehør:

10 stk

cherrytomater

0.5 stk

agurk

1 pose

ruccula

8 stk

små maistortillalefser

0.5 stk

chili

Slik gjør du:

Sprø abbor:

Visp sammen eggene i en bolle, ha mel på en tallerken og brødrasp, salt, pepper og cayennepepper på en tallerken.

Del abborfiletene i strimler. Dypp dem først i melet, så i egget og til slutt i brødraspen. 

Varm opp en stekepanne med olje på sterk varme. Fres abborbitene til de er sprø og gylne. Ha dem over på en tallerken med tørkepapir slik at oljen renner av.

 

Chilimajones og tilbehør:

Bland sammen lettmajones og sriracha til en chilimajones.

Del cherrytomater i to og agurk i skiver.

 

Server sprø abbor på tortillalefse med cherrytomater, agurk, ruccula og chilimajones. Topp med et par skiver chili.

Flere oppskrifter med abbor