MENY hamburgermeny Close-menu button
Sprø abbor med chilimayo og salat smaker helt nydelig i en tortillalefse. Dette er i tillegg topp turmat du kan pakke med i sekken.

Sprø abbor

Sprø abbor med chilimayo og salat smaker helt nydelig i en tortillalefse. Dette er i tillegg topp turmat du kan pakke med i sekken.

Publisert 09. juni 2022 kl. 09.21

Oppskrift
Sprø abbor

Ingredienser
4 personer:


1 dl hvetemel
2 stk egg
100 gr brødrasp
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ts cayennepepper
400 gr filet av abbor
3 ss olje
Chilimayo:
150 gr lettmajones
1 ss sriracha chilisaus
Tilbehør:
Cherrytomater
0.5 stk agurk
Ruccula
Tortillalefser
Chili

Slik gjør du:

  1. Visp sammen eggene i en bolle, ha mel på en tallerken og brødrasp, salt, pepper og cayennepepper på en tallerken.
  2. Del abborfiletene i strimler. Dypp dem først i melet, så i egget og til slutt i brødraspen. 
  3. Varm opp en stekepanne med olje på sterk varme. Fres abborbitene til de er sprø og gylne. Ha dem over på en tallerken med tørkepapir slik at oljen renner av.
  4. Bland sammen lettmajones og sriracha til en chilimayo, og server sprø abbor på tortillalefse med cherrytomater, agurk, ruccula og chilimayo.