
Stekt horngjel
Til turmaten anbefales stekt horngjel med sprø salat på rundstykke. Horngjel er en litt lang og snodig fisk som mange hiver ut igjen om man får den på kroken. Men dette er en god matfisk som passer til det meste.
Publisert 05. juli 2021 kl. 17.50
Horngjel er ikke så vanlig å spise i Norge, men i Danmark er det en populær matfisk. Den lange fisken med nebb har grønne bein og krever litt innsats når man skal filetere den. Den kan serveres med det meste og minner noe om makrell. Konsistensen er god og smaken er mild og rund. Vi har valgt en dansk vri i smørbrød med salat og dressing, og det er en rett du lett kan forberede hjemme, slik at den er unnagjort i en fei når du er ute på tur.
Utstyr som anbefales:
- 2 store plastbokser
- Primus med stekepanne
- Gass
- Stekespade
Oppskrift
Stekt horngjel
Ingredienser:
4 porsjoner
700 gr horngjelfilet
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl hvetemel
2 stk egg
2 dl strøkavring
2 ss smør
Sprø salat:
0.5 stk fennikel
100 gr reddiker
0.5 stk agurk
1 stk eple
Dressing:
3 dl rømme
2 ss sitronsaft
1 tørket chiliflak
1 ts salt
1 ts pepper
65 gr ruccula
4 stk grove rundstykker
Slik gjør du:
Forberedelser hjemme:
- Rens, fileter og fjern bein av horngjelen, og del den i mellomstore stykker.
- Bland sammen salt, pepper og hvetemel på en tallerken, visp sammen eggene og ha dem i en bolle og ha strøkavring på en tallerken.
- Dyppe horngjelstykken først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring.
- Legge de panerte stykkene i en plastboks.
- Del fennikel, reddiker, agurk og eple i skiver.
- Bland sammen rømme, sitronsaft, tørket chiliflak, salt og pepper i en bolle, og tilsett grønnsakene. Ha det over i en plastboks.
- Ta med ruccola og grove rundstykker i en pose, og ha smør i en liten plastboks.
Tips: Poser du tar med på tur kan du bruke til å samle søppel i.
På primusen:
- Fyr opp primusen på middels varme og ha 1.5 ss smør i stekepannen. Stek horngjelstykkene i 2-3 minutter på hver side.
- Ta frem rundstykkene og del dem i to. Ha på den sprø salaten, ruccula og stekt horngjel til slutt.