MENY hamburgermeny Close-menu button

Stekt ørret med risotto og asparges

Stekt ørret smaker helt herlig – spesielt nyfisket. Med en kremet risotto med soltørkede tomater og smørdampet asparges blir dette garantert sommerens vinner på middagsbordet.

Publisert 26. mai 2021 kl. 15.13

Stekt ørret kan stekes på begge sider, men start på skinnsiden – eller på den siden som har hatt skinn – først. Pass på at du ikke overfyller stekepannen, for da kan varmen synke for raskt og det blir vanskelig å snu stykkene. Når du steker fisk er det også viktig at den ikke blir stekt for lenge, da blir den fort tørr.

Perfekt risotto til stekt ørret

En perfekt risotto skal ha litt tyggemotstand, den skal ikke være rennende, men heller ikke ligne på risgrøt. Til stekt ørret kan du tilsette risottoen det meste, alt fra soltørkede tomater til asparges, sopp og skalldyr. Stekt ørret passer også med enkelt tilbehør som kokte poteter og agurksalat, i en litt spicy wok, i en wrap eller med pasta.

Oppskrift

Ingredienser 
4 porsjoner:

Risotto:
3 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
300 gram risottoris (arborioris)
4 dl hvitvin
1.5 – 2 liter kyllingbuljong
50 gram soltørkede tomater
50 gram revet parmesan
Salt og pepper

Stekt ørret:
1 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
500 gram ørretfilet uten skinn

Asparges:
12 asparges
Vann
0.5 ts salt
1 ss smør
8 cherrytomater (tilbehør)

Slik gjør du:

Risotto:

 1. Del opp løk og hvitløk i små biter.
 2. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme, og fres løk og hvitløk i cirka 3 minutter, til løken er blank.
 3. Ha i risen og hvitvinen, og la det koke inn.
 4. Finhakk de soltørkede tomatene og ha bitene over i risen.
 5. Spe på med buljong litt og litt. Dette tar litt tid, og krever litt tålmodighet. La risottoen tykne, og hell på mer buljong. Om du ønsker mer smak av hvitvin kan det tilsettes med buljongen.
 6. Gjenta prosessen til risen er al dente. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke så mye som 2 liter buljong, så om du har igjen buljong og risen virker ferdig, så dropp resten.
 7. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper til slutt.

Stekt ørret:

 1. Krydre ørretfiletene med salt og pepper.
 2. Varm opp en stekepanne med smør og stek ørretfiletene på den siden der skinnet var på til fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt.

Smørdampet asparges:

 1. Kutt aspargesene slik at du har de grønne toppene igjen.
 2. Kok opp en kjele med litt vann og salt. Ha aspargesen i kjelen sammen med smøret og damp under lokk i ca. 3 minutter.

Ha risotto på tallerkenen og ørreten på topp. Server med smørdampet asparges og et par cherrytomater.​