Har du testet den nye TikTok-trenden? Sushivaffel er en spennende rett og en perfekt måte å kunne bruke opp rester av ris på.

Sushivaffel

Har du testet den nye TikTok-trenden? Sushivaffel er en spennende rett og en perfekt måte å kunne bruke opp rester av ris på.

Publisert: 13. mars 2023 kl. 10.46

Sist oppdatert: 15. mars 2023 kl. 10.26

Oppskrift
Sushivaffel

Ingredienser
4 personer:

Risvaffel:
4 dl tørr ris 
1 ss sesamolje
1 ts salt
Cevice:
400 gr ørret
3 sitroner (saften)
1 lime (saften)
0.5 dl olivenolje
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Tilbehør:
2 stilker vårløk
1 stk chili
0.5 stk agurk
Srirachamajones
4 ss sesamfrø

Slik gjør du:

Risvaffel:

  1. Når det gjelder risen så kan du bruke både jasminris og sushiris. Det er viktig at risen blir klebrig. Om du har rester av ris, så kan du fint bruke det. Kok den opp på nytt, og la den koke til vannet fordamper og risen er klebrig.
  2. Når risen er ferdig kokt blander du inn sesamolje, salt og pepper. Bruker du sushiris følger du anvisningen på pakken. Da må du har riseddik også. 
  3. Pensle vaffeljernet med smør, og fordel risen utover. Stek risvaffelen til den er sprø. Det tar lenger tid enn en vanlig vaffel, men det vil også variere fra vaffeljern til vaffeljern. 

Ceviche av ørret:

  1. Rens og fileter ørreten, og del den i terninger.
  2. Press saften ut av sitronene og limen over i en bolle. Tilsett Vita Hjertego’ Optimal Olje, salt og pepper, og rør det hele godt sammen. Tilsett øretbitene og dekk til bollen med plastfolie. La det stå i kjøleskapet til marinering i cirka 20 minutter.

Tilbehør:

  1. Del vårløk, chili og agurk i tynne skiver. 
  2. Dander cevichen og grønnsakene utover hver vaffel, og avslutt med srirachamajones og sesamfrø.