Har du testet den nye TikTok-trenden? Sushivaffel er en spennende rett og en perfekt måte å kunne bruke opp rester av ris på.

Sushivaffel

Har du testet TkTok-trenden? Sushivaffel er en spennende rett og en perfekt måte å bruke opp rester av ris på.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Risvaffel:

4 dl

tørr ris

1 ss

sesamolje

1 ts

salt

4 ss

smør

Ceviche:

400 g

ørret

3 stk

sitron

1 stk

lime

0.5 dl

olivenolje

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Tilbehør:

2 stilker

vårløk

1 stk

chili

0.5 stk

agurk

1 flaske

srirachamajones

4 ss

sesamfrø

Slik gjør du:

Risvaffel:

 

Når det gjelder risen så kan du bruke både jasminris og sushiris. Det er viktig at risen blir klebrig.

 

Tips

Om du har rester av ris, så kan du fint bruke det. Kok den opp på nytt, og la den koke til vannet fordamper og risen er klebrig.

Når risen er ferdig kokt blander du inn sesamolje, salt og pepper. Bruker du sushiris følger du anvisningen på pakken. Da må du ha riseddik også. 

 

Pensle vaffeljernet med smør, og fordel risen utover. Stek risvaffelen til den er sprø. Det tar lenger tid enn en vanlig vaffel, men det vil også variere fra vaffeljern til vaffeljern. 

Ceviche:

 

Rens og fileter ørreten, og del den i terninger.

 

 

Press saften ut av sitronene og limen over i en bolle. Tilsett olivenolje, salt og pepper, og rør det hele godt sammen.

Tilsett øretbitene og dekk til bollen med plastfolie. La det stå i kjøleskapet til marinering i cirka 20 minutter.

Tilbehør:

Del vårløk, chili og agurk i tynne skiver. 

 

Dander cevichen og grønnsakene utover hver vaffel, og avslutt med srirachamajones og sesamfrø.

Flere oppskrifter med ørret