
Syltetøykaker
Syltetøykaker kan du lage med all slags syltetøy. Pakk dem gjerne i syltetøyglass med sløyfe på, det er en perfekt julegave.
Publisert: 17. november 2021 kl. 08.00
Sist oppdatert: 16. november 2021 kl. 12.49
Oppskrift
Syltetøykaker
Ingredienser
50 stk.:
3 stk egg
250 gr sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
300 gr smør
500 gr hvetemel
200 gr bringebærsyltetøy
Slik gjør du:
- Visp egg og sukker sammen til eggedosis.
- Del smør i terninger og smuldre det sammen med melet. Ha i bakepulver og vaniljesukker, og kna det hele sammen med eggedosisen.
- Pakk deigen inn i plast, og la den ligge i kjøleskapet i 1-2 timer slik at det blir lettere å jobbe med den.
- Varm opp stekeovnen til 175 grader.
- Ha godt med hvetemel på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigen til den er 3-4 mm tykk.
- Bruk et glass på cirka 6 centimeter i diameter til å trykke ut kakene. Legg halvparten av kakene på et stekebrett med bakepapir.
- Bruk en utstikker, for eksempel et hjerte, og stikk ut midten på halvparten av kakene. Ha litt vann langs kanten på kakebunnene, og legg kaketoppen med hull i midten på topp.
- Fyll hvert hull med syltetøy. Pass på at du ikke har i for mye. En liten teskje er nok.
- Stek syltetøykakene på midterste rille i ovnen i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist.